fbpx
NaslovnicaMINA BusinessInvesticijeRaspisaće tender za prodaju hotela Sidro

Raspisaće tender za prodaju hotela Sidro

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Menadžment Luke Bar raspisaće narednih dana tender za prodaju hotela Sidro, potvrđeno je Danu iz više izvora.

Navodi se da je stav menadžmenta da rad hotela Sidro, koji je u vlasništvu crnogorske luke, opterećuje poslovanje matičnog društva zbog konstantnog nagomilavanja dugova poslednjih godina.

Na osnovu zaključka prethodnog Odbora direktora Luka Bar, iz prošle godine, urađena je procjena imovine, obaveza i kapitala, na pojedinačnom i konsolidovanom nivou, „u cilju fer prikaza vrijednosti imovine Luke”.

Procjena kuće KPMG DOO pokazala je da su određena imovina i zemljište bili precijenjeni u ranijem periodu.

Osim umanjenja, kako su naveli iz Luke, pojedina osnovna sredstva, objekti i oprema imali su povećanje vrijednosti.

„Hotel Sidro nije i ne može biti osnovni uzrok negativnog poslovanja Luke Bar, ali naravno da na konsolidovanom nivou i te kako utiče na rezultat poslovanja kontinuiranim iskazivanjem gubitka“, kazali su iz menadžmenta crnogorske Luke i dodali da se gubitak povećava iz godine u godinu.

Akumulirani dug hotela „Sidro” prema matičnom društvu po osnovu datih pozajmica na kraju prošle godine iznosio je 1.125.620 EUR.

Kako piše Dan, višegodišnje poslovanje hotela sa gubitkom, stanje u kome se on nalazi, nedovoljna iskorišćenost kapaciteta doveli su do toga da vrijednost hotela, bilo kao specijalne nekretnine sa opremom, bilo njegovog poslovanja, jedva premašuje vrijednost pozajmice, dok je vrijednost kapitala, sa uključenom pozajmicom, negativna.

„Imajući te činjenice u vidu, procjenjivački tim smatra da je pozajmica data hotelu nenaplativa i da je njena vrijednost jednaka nuli“, pojasnili su iz barske kompanije.

Najčitanije