fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRanko Božović novi predsjednik Skupštine SSCG-a

Ranko Božović novi predsjednik Skupštine SSCG-a

Podgorica, (MINS-BUSINESS) – Ranko Božović jednoglasno je na konstitutivnoj sjednici Skupštine Saveza sindikata (SSCG) izabran za predsjednika tog tijela.

On je nakon izbora najavio određene reforme u Skupštini SSCG.

„Biće izabran koordinator u radu za potrebe Skupštine, kao i dva potpredsjednika iz preduzeća i javne uprave“, kazao je Božović koji obavlja i funkciju predsjednika Sindikata uprave Crne Gore.

On je, kako je saopšteno iz SSCG-a, pozdravio u ime Skupštine nedavno predloženi program Ministarstva finansija i socijalnog staranja pod nazivom Evropa sad, kojim se predviđa minimalna zarada od 450 EUR i povećanje svih zarada u državi oko 17 odsto.

„To je dobar iskorak u cilju poboljšanja uslova i rada zaposlenih, posebno što se tiče minimalne zarade u privatnom sektoru i povećanja zarada od 17 odsto u javnom sektoru“, kazao je Božović.

On je poručio da SSCG mora biti više prisutan na društvenoj i sindikalnoj sceni po pitanju ekonomskih i socijalnih pitanja.

Božović je dodao i da će se boriti za ostvarivanje što boljih uslova života i rada zaposlenih kao i za poboljšanje statusa socijalnio ugroženih kategorija.

Prethodno je funkciju predsjednice Skupštine SSCG obavljala Ljiljana Krivokapić, predsjednica samostalnog Sindikata zdravstva, kojoj je mandat istekao.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije