fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaičković imenovan za akreditovanog predstavnika CRT-a

Raičković imenovan za akreditovanog predstavnika CRT-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM), Budimir Raičković, imenovan je za akreditovanog predstavnika Caux Round Table (CRT) za Crnu Goru i susjedne zemlje Jugoistočne Evrope.

„Nakon što je u septembru 2016. godine izvršni odbor Global Dialogue imenovao Raičkovića za svog predstavnika za Jugoistočnu Evropu, danas je globalni izvršni direktor te organizacije, Stephen B. Young, uputio pismo o imenovanju Raičkovića za svog akreditovanog predstavnika za Crnu Goru, Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Kosovo i Albaniju i u narednom periodu“, navodi se u saopštenju AMM-a.

Oni su kazali da je prvi Global Dialogue održan 1986. godine u mjestu Caux u Švajcarskoj, a bio je posvećen diskusiji o tenzijama u svijetu, od kada nosi naziv Caux Round Table Global Dialogue.

CRT predstavlja mrežu senior poslovnih i društvenih lidera i ljudi iz oblasti nauke iz čitavog svijeta koji se zalažu za slobodno, fer i prosperitetno globalno društvo zasnovano na principima moralnog kapitalizma i odgovornim vladama.

„Pored promocije ideja i vrijednosti moralnog kapitalizma u dijalogu sa vladama i drugim akterima poslovnog i društvenog života, CRT između ostalog razmatra i najveće izazove za svjetsku poslovnu zajednicu, principe odgovornog biznisa, vlada i nevladinog sektora, dobro upravljanje i fundamentalna ljudska prava i nove UN ciljeve održivog razvoja“, navodi se u saopštenju.

Iz AMM-a su kazali da novo imenovanje Raičkovića na mjesto akreditovanog predstavnika te ugledne globalne mreže poslovnih i društvenih lidera, predstavlja veliko priznanje aktivnostima i rezultatima koje je Asocijacija postigla u Crnoj Gori i regionu, ali i izuzetnu podršku njenom daljem radu.

Najčitanije

berza

Pad indeksa i rast prometa na berzi

Podgorica, (MINA-BUSINESS) - Neznatan pad oba indeksa i rast prometa obilježili su na Montenegroberzi...