fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRaičević: Željeznica da uvaži potrebe građana

Raičević: Željeznica da uvaži potrebe građana

Bar, (MINA-BUSINESS) – Željeznički prevoz i Željeznička infrastruktura, ukidanjem redovnih linija od Bara do Bijelog Polja, koje saobraćaju preko Podgorice, ne uvažavaju potrebe građana, ocijenio je predsjednik Opštine Bar, Dušan Raičević i apelovao na ta preduzeća da razmotre novi red vožnje.

„Zato apelujemo i tražimo kao lokalna uprava, koja ima tradicionalno kvalitetnu saradnju sa željezničkim preduzećima, da još jednom razmotre novi red vožnje i da povedu računa o obavezama građana koji koriste njihove usluge te da isti upodobe njima“, naveo je Raičević u saopštenju.

On je kazao da je za Bar kao važno saobraćajno čvorište od velikog značaja prohodnost svih saobraćajnih veza, naročito željezničkog prevoza koji svakodnevno koristi veliki broj građana.

“Naročito, imajući u vidu da je Bar najmnogoljudniji grad na primorju i grad mladih ljudi, te da svi oni koriste ovaj prevoz za redovne obaveze na svojim poslovima ili fakultetu“, naveo je Raičević.

Željeznički prevoz, kako je rekao, kao najekonomičniji način za prevoz ljudi i uvezanost svih dijelova Opštine, od glavne željezničke stanice, preko Šušanja, Sutomora, Crmnice i Virpazara, jednih sa drugim ali i sa Glavnim gradom i drugim djelovima države, mora efikasno funkcionisati i rukovoditi se isključivo potrebama svojih korisnika.

„Nezapamćen je takav odnos prema svojim korisnicima koji su najveće žrtve nefunkcionalnosti i loše koordinacije na željeznici“, dodao je Raičević.

Lokalna uprava u Baru, kako je kazao, stoji na raspolaganju željeznici, da u najboljem interesu građana Bara, šro hitnije riješi ovaj problem i omogući normalno i ekonomično svakodnevno funkcionisanje putnicima iz Bara.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije