fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici pozvali Pejovića da napravi ustupak kako bi nastavili da rade

Radnici pozvali Pejovića da napravi ustupak kako bi nastavili da rade

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zaposleni u primarnoj proizvodnji Kombinata aluminijuma (KAP) zamolili su vlasnika Uniproma, Veselina Pejovića, da napravi ustupak i napor i prihvati ponudu Vlade, prema kojoj bi fabrika nastavila da radi narednu godinu smanjenim proizvodnim kapacitetima.

“Zaposleni u primarnoj proizvodnji aluminijuma u Uniprom KAP-u molimo Vas da još jednom napravite ustupak i napor, kao što ste uvijek radili, u interesu našeg kompleksnog sistema, zaposlenih i cjelokupne ekonomije, da nastavimo da radimo narednu godinu sa smanjenim proizvodnim kapacitetima. Znamo da je u ranijem periodu proizvodnja već smanjena po zahtjevu Elektroprivrede (EPCG)“, naveli su radnici u pismu upućenom Pejoviću.

Radnici Elektrolize, Livnice, Anoda i Održavanja su kazali da su svjesni svega što je Pejović do sada napravio za KAP, a prevashodno za zaposlene.

„Znamo da ste održali primarnu proizvodnju aluminijuma, iako ste najveći dio vremena poslovali sa velikim gubicima. Nama je jasno da proizvodnja ne bi bila ni nastavljena, a kamoli održana svih ovih godina, da je neki drugi investitor kupio imovinu KAP-a. Vi ste sa nama podigli ovu fabriku i doveli je do zavidnog nivoa. Ko ne vjeruje neka dođe da vidi“, naveli su radnici.

Radnici su poručili da će, ako proizvodnja stane, ostati na ulici, jer je nemoguće naći drugi posao sa vještinama i specijalizacijama koje posjeduju.

„Zato Vas još jednom molimo da napravite dodatni napor i pokušate da održite primarnu proizvodnju sa smanjenim kapacitetima, uz jasan uslov koji bi potvrdila i EPCG-a – da neće biti povećanja cijene struje za građane zbog toga sto će KAP nastaviti da radi“, dodali su radnici.

Oni su poručili da vjeruju da Pejović neće dozvoliti da njegovi radnici svojoj djeci praznike čestitaju rješenjem o prestanku radnog odnosa, umjesto novogodišnjih paketića koje im je svake godine uručivao.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije