fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRadnici Pomorskog saobraćaja u nezavidnom položaju

Radnici Pomorskog saobraćaja u nezavidnom položaju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zaposleni u Pomorskom saobraćaju su se, kako su saopštili, našli u nezavidnom položaju zbog nepromišljenih i neplanskih poteza vlasti, zbog kojih je sada ugrožena egzistencija oko stotinu porodica.

“Najblaže rečeno – neprimjerena i neozbiljna igra sa našim i sudbinama naših porodica. Od nezavidnog položaja u koji smo se našli zbog nepromišljenih i neplanskih poteza vlasti, zbog kojih je sada ugrožena egzistencija oko stotinu porodica, boli nas takođe maćehinski odnos prema nama“, navodi se u saopštenju, koje potpisuje predstavnica zaposlenih Ivana Peraš.

Oni su kazali da je najmanje što su očekivali, poslije svih odluka koje su donijete, da im se neko zvanično obrati i predoči sistematizaciju, ne u oblaku, već usvojenu i važeću, te da im uruče predloge ugovora o radu, pojasne uslove za zasnivanje radnog odnosa, zarade, radna mjesta na koja bi bili raspoređeni, kao i vremenski rok na koji bi zasnovali radni odnos, prenosi portal RTCG.

„Mi od 17. februara čekamo predsjednika borda direktora Morskog dobra, Blaža Rađenovića da nas posjeti, da nam se obrati i da pruži odgovor na ova i mnoga druga pitanja”, kazali su radnici.

Oni su naveli da priča da niko od zaposlenih u Pomorskom saobraćaju neće ostati bez posla svela se na pozive preko medija da se ti radnici prijave za posao u tom preduzeću.

Zaposleni su reagovali na navode predsjednika Opštine Tivat, Željka Komnenovića u emisiji Link na Javnom servisu, da se već vode pregovori sa oko 70 zaposlenih u Pomorskom saobraćaju koje Morsko dobro planira da angažuje.

„Od 17. februara, kada je definitivno otpočela igranka vlasti sa našim sudbinama, nakon što su brodovi Pomorskog saobraćaja vezani zbog odluka Morskog dobra da jednostrano raskine ugovor sa kompanijom, niko od čelnika tog preduzeća nije se udostojio da nam se na primjeren način obrati. Ako Komnenović ovaj javni poziv naziva pregovorima onda je upravu. Mada, nije jasno odakle Komnenović crpi informacije koje plasira u javnost”, piše u saopštenju.

Oni su kazali da sa nevjericom prate razvoj događaja u kojima su, kako navode, moneta za političko potkusurivanje i nebitan problem koji tek ponekad, na marginama izjava, spomenu predsjednici opština sa dvije strane obala.

“U svom ovom nespokoju, spokoj nam jedino pruža odluka menadžmenta Pomorskog saobraćaja da nam narednih šest mjeseci isplaćuje zarade. Možda se u međuvremenu, u gustoj agendi obaveza svih pomenutih čelnika nađe vremena i za susret sa nama. Imaćemo šta da pitamo”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije