fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPzP: Žugić se poziva na formalne uslove

PzP: Žugić se poziva na formalne uslove

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić, ne sumnja u stručnost Nebojše Medojevića, ali se poziva na formalne uslove, koji nijesu važili kada su imenovani određeni članovi borda direktora Prve banke, saopštili su iz Pokreta za promjene (PzP).

Iz PzP su kazali da ti uslovi nijesu važili kada su za članove borda imenovani Radmila Vojvodić, Goran Sito Rakočević i Vuk Rajković ili kada su imenovane viceguvernerka Zorica Kalezić i Irena Radović.

“Očigledno je da Žugić mora da ispuni naređenje pravog i jedinog guvernera CBCG i vlasnika Prve banke, Aca Đukanovića, koji bi prije bombu bacio na banku nego dopustio da Medojević pregleda poslovne knjige, posebno dio o dislokaciji toskične aktive i otpise kredita”, navodi se u saopštenju PzP.

Oni su dodali da su zbog zabrinjavajućih indikatora poslovanja Prve banke ugroženi depoziti države, državnih ustanova, fondova i preduzeća koja mogu propasti ulaskom u stečaj Prve banke.

“Izgleda da se jedino novo rukovodstvo Elektroprivrede (EPCG) i Demokratski front brinu o državnoj imovini i interesima. Ostalima iz bivše i nove Vlade najvažniji su interesi prve i druge familije”, saopštili su iz PzP-a.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Roma, Atalanta, Bajer i Marsej u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Rome, Atalante, Bajera iz Leverkuzena i Marseja plasirali su se...