fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrvi letovi iz Ukrajine od 1. decembra

Prvi letovi iz Ukrajine od 1. decembra

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora će, prvi put u toku zimske sezone, biti direktnom avio-linijom povezana sa Ukrajinom, zaključeno je na sastanku izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore, Danila Orlandića i diplomatskih predstavnika Kijeva u Podgorici.

Orlandić je sa otpravnicom poslova ukrainske Ambasade, Natalijom Fijalka i konzulom Mihailom Šamatovim, razmatrao najoptimalnije opcije za uspostavljanje direktne linije između glavnih gradova dvije zemlje od 1. decembra, uvažavajući složenu epodemiološku situaciju.

Iz Aerodroma Crne Gore su saopštili da je na sastanku ocijenjeno da se mjere koje su propisane zbog pandemije Covida-19, moraju prilikom putovanja i ulaska u zemlje maksimalno sprovesti, uvažavajući značaj uspostavljanja avio-saobraćaja između Crne Gore i Ukraine u toku zimske sezone.

“Ukoliko Crna Gora, prvi put i tokom zimske sezone bude povezana sa Ukrajinom, to će unijeti značajnu dinamiku u avio-saobraćaj i turizam naše zemlje”, rekao je Orlandić.

On se sagovornicima zahvalio na doprinosu u organizaciji velikog broja čarter letova iz Kijeva za Tivat tokom ljetnje sezone. Samo u prvom čarter letu u Tivat je sletjelo preko 150 putnika, među kojima je bilo više od 20 predstavnika turističkih agencija i operatera, sa ciljem da naprave turističke pakete za Ukrajince u Crnoj Gori.

“Tom prilikom su ukrajinski turisti, poštujući stroge epideiološke mjere, pokazali koliko im Crna Gora odgovara kao turistička destinacija”, kazao je Orlandić.

U Crnoj Gori je prošle godine boravilo preko 60 hiljada turista iz Ukrajine koji su ostvarili preko 460 hiljada noćenja. Na tivatski aerodrom je iz Ukrajine sletjelo skoro 89 hiljada putnika, a opsluženo je 543 aviona.

Najčitanije