fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPrvi gosti od avgusta

Prvi gosti od avgusta

Herceg Novi, (MINA-BUSINESS) – Otvaranje prve faze Portonovi rizorta, jednog od najprestižnijih na Mediteranu, očekuje se za ovu sezonu, prvi gosti stižu već 1. avgusta, dok je otvaranje marine planirano u maju, saopštio je generalni direktor Portonovi Resort Management Company, Stevan Milić.

On je Pobjedi kazao da će stanovnici Portonovog moći da biraju između 214 stanova u prvoj fazi izgradnje obalnog rezidencijalnog dijela Portonovi naselja i Marina rezidencija koje čine jednospratnice, penthausi i vile u čijem će se sklopu nalaziti restorani, butici, galerije i saloni najprestižnije svjetske ponude i D-Marin Portonovi marina duž 1,8 kilometara obale.

“Ukupna investicija prve faze Portonovi rizorta je nešto više od 700 miliona EUR uključujući i hotel One&Only. Do sada je investirano nešto više od 450 miliona EUR”, naveo je Milić.

On je kazao da je rizort otvorenog tipa i svi su dobrodošli. Nema kapija, samo je ograničen prilaz stanovima.

“Sa najvišim standardom svjetskog nivoa usluge, D-Marin Portonovi marina će vlasnicima superjahti i ljubiteljima nautike pružiti priliku da gostuju u lukama na Jadranu i širom Mediterana uz privilegovan pristup koji će imati kao članovi naše marine. Dizajnirana za prijem brodova do 120 metara dužine, kapaciteta 238 vezova, marina je opremljena najnaprednijom tehnologijom pružajući servis najvišeg nivoa. Imaće i granični prelaz, carinu, pumpu, a od naredne godine i internacionalni heliodrom”, rekao je Milić.

Prvi hotel One&Only u Evropi je drugi dio prve faze otvaranja Portonovi rizorta. Milić je najavio da se otvaranje tog prestižnog hotelskog kompleksa očekuje u aprilu ili maju naredne godine.

“Očekujemo završetak svih radova do kraja ove ili početkom naredne, a otvaranje očekujemo na proljeće 2020. godine. Ovaj hotelski kompleks, jedini u Evropi, imaće 113 hotelskih soba i deset brendiranih vila na samoj obali, sa privatnim vezovima i plažama. Posjedovaće globalno prepoznati Espace Chenot Heath Wellness Spa koji će klijentima pružiti usluge najvišeg zdravstvenog ranga kroz naučno utemeljen wellness program u 17 ordinacija”, precizirao je Milić.

Hotel će, kako je kazao, imati svoju plažu, a najmanja soba će biti površine 68 kvadratnih metara.

“U sklopu hotela biće i deset brendiranih vila koje su sada u fazi izgradnje, i to će biti najluksuzniji objekti u sklopu kompletnog Portonovi rizorta, čije će cijene biti i više od deset miliona po jedinici. Ukupna investicija hotela biće oko 220 miliona EUR zavisno od završnih radova”, kazao je Milić.

On je objasnio da promociju Portonovi rizorta rade tako što zainteresovani kupci zapravo dobijaju suštinski gotov proizvod, pa su zbog toga i prodajne aktivnosti krenule intenzivno krajem prošle godine.

“Tokom ove godine smo veoma prisutni na svjetskom tržištu, kako kroz događaje tako i kroz strane medije koji iskazuju veliko interesovanje za otvaranje rizorta. Naše cijene stanova kreću se od 450 hiljada po stambenoj jedinici do deset miliona EUR koliko se treba uložiti u najluksuznije vile rizorta”, precizirao je Milić.

Ideja je, kako je dodao, da kompleks živi tokom cijele godine.

“Uporedo sa izgradnjom rizorta, planiramo niz različitih događaja i ne samo u toku ljetnje sezone. Svjesni smo da ljetnja sezona kratko traje i tu vidimo dodatan doprinos kompletnoj turističkoj ponudi – ne samo za Portonovi nego i za Crnu Goru jako je važno da produžimo trajanje sezone, a to ćemo uraditi upravo sadržajima koje ćemo imati”, kazao je Milić.

Što se tiče zaposlenih koji će im biti potrebni, cilj im je da radna snaga bude upravo iz Herceg Novog , onda ostatka Crne Gore, pa tek tada da gledaju na ostatak regiona.

“Iskreno vjerujem da postoje kapaciteti i da mnogo ljudi u Crnoj Gori traži dobar, stabilan posao. Radno okruženje koje stvaramo je nešto što bi svako mogao da poželi. Istovremeno, svjesni smo da postoji prostor za unaprjeđenje i da ljudske resurse trebamo razvijati. Za nas je ovo bio podstrek i motiv da podržimo otvaranje prvih internacionalnih studija na UDG-iju, po Valet franšizi”, zaključio je Milić.

Najčitanije

Paramont zaustavljen u polufinalu

Podgorica, (MINA) - Košarkaški klub osoba sa invaliditetom Paramont iz Podgorice nije uspio da...