fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrva banka traži procjenu vrijednosti učešća EPCG u strukturi kapitala

Prva banka traži procjenu vrijednosti učešća EPCG u strukturi kapitala

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prva banka pokrenula je postupak izbora konsultanta – procjenjivača za procjenu vrijednosti akcija banke to jest, vrijednosti učešća Elektroprivrede (EPCG) u strukturi kapitala Prve banke.

Kako je saopšteno portalu RTCG iz EPCG, Prva banka je uputila zahtjev Centralnoj banci (CBCG) za davanje mišljenja i odobrenja na zahtjev koji je EPCG uputila Prvoj banci po pitanju povlačenja subordinisanog duga od šest miliona EUR, pola do kraja juna a pola do kraja tekuće godine.

“Značajno je napomenuti da je prethodno uprava i menadžment EPCG to jest, dan uoči dolaska nove uprave i menadžmenta EPCG, produžila dospjeće ovog duga do 1. aprila 2028. godine”, kazali su iz EPCG.

Oročeni depoziti još nijesu povučeni kod Prve banke, rekli su u EPCG, jer su ograničeni rokovima iako odredbe u tim ugovorima omogućavaju Elektroprivredi povlačenje 70 odsto sredstava prije isteka roka, prenosi portal RTCG.

“Tekući depoziti na računu kod Prve banke se svakodnevno mijenjaju, zavisno od priliva i odliva sredstava i tekući promet se odvija bez problema”, naveli su iz EPCG.

Iz te kompanije su rekli da očekuju aktivan pristup Prve banke prema njenim zahtjevima.

“A posebno po pitanju povlačenja subordinisanog duga, imenovanju članova nadzornog odbora Prve banke predloženih od EPCG i redovnom informisanje od Prve banke po svim pitanjima od krucijalnog značaja za njeno poslovanje”, saopštili su iz EPCG.

Pojedinačno najveći akcionar Prve banke je Aco Đukanović, brat crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Indeksi oštro pali na početku sedmice

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi oštro pali zbog...
ambasador

Kineski Tajvan