fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrva banka prodala Bemaxu Titeksovo odmaralište

Prva banka prodala Bemaxu Titeksovo odmaralište

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Građevinska kompanija Bemax kupila je od Prve banke atraktivni zemljišni kompleks od 11 hiljada kvadratnih metara naspram hotela Splendid u Bečićima, nekadašnje Titexovo odmaralište.

U listu nepokretnosti, u koji su Vijesti imale uvid, navodi se da je Bemax od 15. novembra uknjižen kao vlasnik imovine, a osnov sticanja svojine je kupovina.

Na taj način je banka, čiji je najveći akcionar Aco Đukanović, brat šefa države i opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, poslije punih osam godina našla kupca. Banka je to zemljište zaplijenila zbog nevraćenog kredita od firme Slobšar&Cok, ubijenog Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića.

Đukanovićeva banka upisala je i hipoteku na zemljišni kompleks od 11,24 hiljade kvadrata na kojem se nalaze oronule montažne barake, na iznos od 6,6 miliona EUR.

”Hipoteka od 6,6 miliona EUR radi obezbjeđenja potraživanja isplate kupoprodajne cijene po ugovoru o prodaji u korist Prve banke sa rokom dospjelosti 14. oktobar 2024. i zabranom otuđenja i opterećenja bez saglasnosti hipotekarnog povjerioca”, navodi se u listu nepokretnosti.

Bemax je proteklih nekoliko godina bio angažovan ugalvnom kao izvođač radova na gradnji turističkih kompleksa i luksuznih hotela na budvanskoj rivijeri.

Kompanija je trenutno angažovana na gradnji turističkog kompleksa na Smokvici, nadomak Reževića, dva velika hotela sa pet zvjezdica Cruiser i Falcons u samom centru Budve na Slovenskoj plaži, hotela Kraljičina plaža u Miločerskom parku, te hotela u Bečićima i Rafailovićima. Kompnija je grubo izgradila i 12-etažni kondo hotel umjesto nekadašnjeg Zeta filma nadomak Starog grada.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

policija, saobraćajne nezgode u Crnoj Gori

Za 24 sata 13 saobraćajnih nezgoda

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori u posljednja 24 sata dogodilo se 13 saobraćajnih...