fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrva akademija programiranja u Flutter-u kod nas

Prva akademija programiranja u Flutter-u kod nas

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Program edukacije kompanije Infinum nudi novi kurs izrade aplikacija u sve popularnijoj tehnologiji Flutter, uz koju nije potrebno odvojeno programiranje za sisteme Android i iOS.

Kurs je potpuno besplatan, uz provjeru znanja na prijemnom ispitu, a prijave se primaju do 13. februara.

„Prvo izdanje edukacije ovakvog tipa Infinum Academy donosi u Crnu Goru – kurs izrade višeplatformskih aplikacija u tehnologiji Flutter. Projekat edukacije koji je pokrenula IT kompanija Infinum u svom nadolazećem izdanju polaznicima će omogućiti sticanje potrebnih znanja za stvaranje aplikacije koja će funkcionisati i izgledati sjajno u svim operativnim sistemima“, navodi se u saopštenju.

Infinum Academy, koja se prvi put održava kod nas, omogućuje prijave i svima ostalima koji imaju osnovno predznanje, a žele da dodaju i znanje nove tehnologije svom portfoliu.

“Dobrodošli su svi oni koji žele da promijene karijeru ili usavrše svoje osnovno znanje o programiranju, jedini je uslov da prođu prijemni ispit”, dodaje se u saopštenju.

Flutter je tehnologija koja se pojavila relativno nedavno i već postala izrazito tražena i popularna. Radi se o načinu programiranja koji je prilagođen svim platformama te omogućuje stvaranje aplikacija za sisteme Android i iOS istovremeno, što smanjuje vrijeme potrebno za razvoj i donosi brojne druge prednosti. Flutter je sve traženiji na tržištu, a samim tim povećala se i potražnja za stručnjacima u ovoj oblasti.

Glavni Flutter inženjer u Infinumu, Josip Krnjić, kazao je da se radi o sistemu koji najbrže dolazi do tržišta, a radi na principu ‘napiši jednom, plasiraj svuda’.

“Dovoljno je napisati jedan kod koji onda možete koristiti na bilo kojoj platformi – iOS-u, Linux-u, Android-u. S obzirom na sve veću popularnost Fluttera, odlučili smo da pokrenemo edukaciju kako bi se što više programera upoznalo s ovim principom rada, a posebno smo ponosni što je to prvi ovakav program na našim prostorima”, rekao je Krnjić, koji zajedno sa Vlahom Polutom vodi edukacije.

Program počinje 9. marta i traje do 6. aprila. Predavanja se održavaju dva puta sedmično po dva sata, u moderno uređenim prostorijama Infinuma.

Mentori će polaznicima uvijek biti na raspolaganju, a plan je da da se većina vremena posveti praktičnim zadacima. Edukacija je besplatna i svim polaznicima je osigurana potrebna oprema. Međutim, zbog velikog interesovanja uveden je prijemni ispit kojim se provjerava predznanje.

Osim za Flutter, otvorene su i prijave za .NET edukaciju, a obje će se održavati istovremeno u Zagrebu i Podgorici.

Infinum Academy na glasu je kao prestižan faktor edukacije u IT zajednici, čiji je kvalitet prepoznao i LinkedIn i dodijelio joj obrazovni status na svojim stranicama. O interesovanju dovoljno govori podatak da se dosad za programe Infinum Academy prijavilo više od dvije hiljade ljudi, a većina onih koji su prošli edukacije kasnije su se zaposlili, bilo u Infinumu, bilo u drugim IT kompanijama.

Program su pokrenuli stručnjaci iz Infinuma prije šest godina kako bi pokušali da smanje jaz između teorije i prakse programiranja, koji se itekako može primijetiti nakon što studenti završe fakultet. Kroz programe edukacija, u kojima su predavači vrhunski stručnjaci iz vodeće kompanije za dizajn i razvoj digitalnih proizvoda, dosad je prošlo 347 polaznika, od kojih je više od 80 svoju karijeru nastavilo u ovoj kompaniji, a čak 50 odsto svih dizajnera u Infinumu bili su polaznici njihovih besplatnih edukacija i programa.

Prijave za besplatne edukacije Infinum Academy otvorene su do 13. februara, a moguće se prijaviti na službenim stranicama https://academy.infinum.com/

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...