fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPružaju podršku jačanju strategija za pomoć radnicima i sindikalnim organizacijama

Pružaju podršku jačanju strategija za pomoć radnicima i sindikalnim organizacijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Međunarodna organizacija rada pridružuje se sindikatima širom svijeta podrškom njihovom kontinuiranom naporu u zagovaranju socijalne pravde i prava radnika i jačanju strategija za pomoć radnicima i sindikalnim organizacijama u oblikovanju odgovora na COVID-19 politike i prevladavanju nesagledivih posljedica krize.

Iz Međunarodne organizacije rada (MOR) saopštili su da je danas Svjetski dan dostojanstvenog rada, koji je nastao kao inicijativa Međunarodnog sindikalnog pokreta (ITUC), uvedena 2008.

“MOR se pridružuje sindikatima širom svijeta u znak podrške ne samo njihovom kontinuiranom naporu u zagovaranju socijalne pravde i prava radnika, već i u jačanju strategija za pomoć radnicima i sindikalnim organizacijama u oblikovanju odgovora na COVID-19 politike i prevladavanju nesagledivih posljedica krize”, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali, kao obilježje zajedničkog rada sa sindikatima i drugim socijalnim partnerima, MOR je potpisao Program zemlje za dostojanstven rad 2019-2021, koji predstavlja glavno sredstvo za pružanje podrške socijalnim partnerima, a u skladu sa dogovorenim prioritetima i ciljevima.

“Ministarstvo ekonomskog razvoja, sindikalne i poslodavačke organizacije već sprovode aktivnosti iz Programa dostojanstvenog rada za Crnu Goru ali i aktivno rade sa MOR -om na pripremi novog programa za predstojeći period”, dodaje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...