fbpx
12.9 C
Podgorica
March 24, 2023.
NaslovnicaGlavna vijestProsječna zarada u novembru 721 EUR

Prosječna zarada u novembru 721 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u novembru je, prema podacima Monstata, iznosila 721 EUR i bila je 0,1 odsto veća u odnosu na oktobar.

Prosječna neto zarada u novembru je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 34,8 odsto.

Prosječna bruto zarada u novembru je iznosila 892 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u novembru u odnosu na oktobar porasle 0,9 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile pad od 0,8 odsto”, navodi se u saopštenju.

Prosječne neto zarade u novembru su u odnosu na oktobar porasle u sektorima vađenje ruda i kamena 3,6 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti i ostale uslužne djelatnosti po 1,4 odsto, prerađivačka industrija 1,2 odsto, umjetničke zabavne i rekreativne djelatnosti 1,1 odsto, snabdjevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, 0,8 odsto.

Rast je zabilježen i u sektorima trgovina na veliko i trgovina na malo; popravka motornih vozila i motocikala 0,7 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i finansijske i djelatnost osiguranja 0,6 odsto, državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje 0,5 odsto, zdravstvena i socijalna zaštita 0,3 odsto i administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 0,2 odsto.

Pad prosječne neto zarade u novembru je u odnosu na oktobar zabilježen u sektorima usluge smještaja i ishrane 4,2 odsto, saobraćaj i skladištenje 2,4 odsto, informisanje i komunikacije 1,3 odsto, poslovanje nekretninama jedan odsto, snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom, klimatizacija i građevinarstvo po 0,7 odsto i obrazovanje 0,1 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Novi poraz omladinaca u Vrnjačkoj Banji

Podgorica, (MINA) - Omladinska futsal reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Brnjačkoj Banji...