fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna zarada u avgustu 718 EUR

Prosječna zarada u avgustu 718 EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 718 EUR, što je 0,6 odsto više u odnosu na jul.

Prosječna neto zarada u avgustu je, u odnosu na isti mjesec prošle godine, porasla 35 odsto.

Prosječna bruto zarada u avgustu je iznosila 886 EUR.

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u avgustu u odnosu na jul porasle 0,2 odsto, proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 0,4 odsto”, navodi se u saopštenju.

Po sektorima djelatnosti, prosječne neto zarade u avgustu su u odnosu na jul porasle u sektorima saobraćaj i skladištenje 1,6 odsto, trgovina na veliko i trgovina na malo i popravka motornih vozila i motocikala 1,2 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti jedan odsto, vađenje ruda i kamena, snabdjevanje vodom i upravljanje otpadnim vodama, uklanjanje otpada i slične aktivnosti, usluge smještaja i ishrane i obrazovanje po 0,9 odsto.

Rast je zabijležen u sektorima stručne, naučne i tehničke djelatnosti i umjetničke, zabavne i rekreativne djelatnosti po 0,8 odsto, informisanje i komunikacije i državna uprava i odbrana: obavezno socijalno osiguranje po 0,7 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo i finansijske djelatnosti i djelatnost osiguranja po 0,3 odsto.

Pad prosječne neto zarade u avgustu je u odnosu na jul zabilježen u sektorima građevinarstvo 1,9 odsto, poslovanje nekretninama 1,2 odsto, ostale uslužne djelatnosti 1,1 odsto, snabdjevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija 0,8 odst, prerađivačka industrija i zdravstvena i socijalna zaštita po 0,3 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije