fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna cijena stana u novogradnji 1,19 hiljada EUR

Prosječna cijena stana u novogradnji 1,19 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu iznosila je 1,19 hiljada EUR i veća je 36,3 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazali su podaci Monstata.

“Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori manja je 3,2 odsto u odnosu na drugi kvartal”, navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u trećem kvartalu ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

To učešće je, kako su objasnili, u trećem kvartalu bilo značajno manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u trećem kvartalu iznosila je 1,18 hiljada EUR.

“U primorskom regionu je iznosila skoro 1,39 hiljada EUR, u središnjem 628 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,25 hiljada EUR”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u trećem kvartalu iznosila je 1,2 hiljade EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 550 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije