fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječna cijena stana u novogradnji 1,16 hiljada EUR

Prosječna cijena stana u novogradnji 1,16 hiljada EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,16 hiljada EUR i veća je 15,3 odsto u odnosu na isti period 2020, pokazali su podaci Monstata.

«Prosječna cijena kvadrata stana u novogradnji u Crnoj Gori manja je 2,8 odsto u odnosu na treći kvartal prošle godine », navodi se u saopštenju.

Statističari su kazali da direktan uticaj na prosječnu cijenu kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u četvrtom kvartalu prošle godine ima učešće prosječne cijene metra kvadratnog stanova koji pripadaju kategoriji solidarne stambene izgradnje.

To učešće je, kako su objasnili, u posmatranom kvartalu bilo značajno manje u odnosu na isti period prethodne godine.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Podgorici u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,23 hiljade EUR.

“U primorskom regionu je iznosila 1,37 hiljada EUR, u središnjem regionu 610 EUR, dok je u sjevernom regionu prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji iznosila 1,4 hiljade EUR”, precizira se u saopštenju.

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji u Crnoj Gori u kategoriji preduzeća u četvrtom kvartalu prošle godine iznosila je 1,21 hiljadu EUR, dok je u kategoriji solidarna stambena izgradnja iznosila 550 EUR.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...