fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan račun u februaru 36 EUR

Prosječan račun u februaru 36 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 36 EUR.

“Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 19,84 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Podgorici, gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 45,94 EUR”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da će čak 60 odsto domaćinstava dobiti račun do 30 EUR, od 30 do 50 EUR njih 16 odsto, od 50 do 100 EUR njih 18 odsto, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod šest odsto kupaca.

“Februarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 52,78 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 193,43 hiljade kupaca”, dodaje se u saopštenju.

Iz EPCG su kazali da su domaćinstva u februaru potrošila 118,4 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je 14 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u januaru, odnosno tri odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najčitanije

CEDIS

U četvrtak zbog radova isključenja struje u više opština

Zbog planiranih radova na mreži, u četvrtak 25. aprila, bez napajanja električnom energijom će...