fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProsječan februarski račun 34,6 EUR

Prosječan februarski račun 34,6 EUR

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Prosječan februarski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 34,6 EUR, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

“Domaćinstva u Mojkovcu bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 18,76 EUR, dok je najveća prosječna potrošnja prethodnog mjeseca očitana u Tivtu gdje su domaćinstva u prosjeku potrošila električne energije u vrijednosti od 43,72 EUR”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su rekli da će čak 62 odsto domaćinstava dobiti račun u vrijednosti do 30 EUR, a od 30 do 50 EUR 15,6 odsto potrošača, od 50 do 100 EUR njih 16,7 odsto, dok je potrošnja preko 100 EUR očitana kod 5,7 odsto kupaca.

“Februarske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 50,7 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 189,51 hiljadu kupaca”, navodi se u saopštenju.

Iz EPCG su rekli da su domaćinstva u februaru potrošila 121,4 miliona kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko 14 odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu u januaru.

U odnosu na februar prošle godine potrošnja je veća 2,6 odsto.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...