fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProširuju arbitražni zahtjev za još 200 miliona EUR

Proširuju arbitražni zahtjev za još 200 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Atlas grupa će proširiti arbitražni proces i odštetni zahtjev prema Crnoj Gori za dodatnih 200 miliona EUR, usljed nedavne sudske odluke o blokadi njihove imovine.

Iz press centra Atlas grupe je saopšteno da je to iznos štete koju ta preduzeća i njihov vlasnik Duško Knežević lično trpe zbog nezakonitih odluka crnogorskih institucija.

“Sud je donio odluku da se blokira imovina, iako i pored obimnih istraga Atlas grupe do danas nije donijeta nijedna presuda, niti održano ročište na kojem bi se razmatrali bilo kakvi dokazi. To direktno onemogućava da kompanije iz sistema Atlas grupe normalno posluju”, navodi se u saopštenju.

U Atlas grupi smatraju da je takva odluka utemeljena na interesima, a ne na pravu.

“Cilj je da se sva imovina Atlas grupe u narednom periodu na neki način dovede u stanje stečaja, što bi vjerovatno omogućilo pojedincima da do te imovine dođu uz minimalne investicije”, rekli su iz Atlas grupe.

Kompanije iz sistema Atlas grupe, kako se dodaje, posjeduju značajnu imovinu, koja ima ogroman potencijal. Atlas grupa tu imovinu nije stekla kroz stečajeve ili na bilo koji nezakonit ili sumnjiv način, već kupovinom i investiranjem, što je predstavljalo i sada predstavlja investiciju u Crnu Goru.

“Upravo iz tog razloga ćemo proširiti naš arbitražni zahtjev, prvobitno određen na 500 miliona EUR, u skladu sa međunarodno preuzetim obavezama Crne Gore”, kazali su iz Atlas grupe.

Oni su rekli da imaju namjeru da najveći dio sredstava koja dobiju iz arbitražnih postupaka, po osnovu štete za koju čvrsto vjeruju da im je učinjena, ulože u Crnu Goru.

“Drugi dio sredstava namijenjen je za isplatu dijela povjerilaca i klijenata banaka u stečaju i Atlas grupe, zaposlenih u Atlas grupi koji su izgubili posao zbog nezakonitih odluka, kao i svih drugih koji su na ovaj način pretrpjeli štetu”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije

Akcija za ljudska prava, HRA

VDT da preispita procesuiranja zločina u Kaluđerskom lazu

Podgorica, (MINA) - Vrhovni državni tužilac (VDT) treba da preispita procesuiranje zločina u Kaluđerskom...