fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromovišu ponudu na tržištima njemačkog govornog područja

Promovišu ponudu na tržištima njemačkog govornog područja

Podogrica, (MINA-BUSINESS) – Nacionalna turistička organizacija (NTO) predstavila je turističku ponudu na dvodnevnoj online B2B AVIAREPS turističkoj berzi namjenjenoj turoperatorima, predstavnicima avio-industrije i medijima sa tržišta njemačkog govornog područja.

Iz NTO-a je saopšteno da je predstavljanje turističke ponude Crne Gore na virtuelnoj AVIAREPS turističkoj berzi važan dio promocije i pozicioniranja destinacije na tržištima Njemačke, Austrije i Švajcarske.

“Uz aktuelnu turističku ponudu, učesnicima su putem online sastanaka, predstavljeni i zdravstveno–bezbjednosni protokoli koji se sprovode u našoj zemlji”, navodi se u saopštenju.

Poseban akcenat stavljen je i na ponovno uspostavljanje redovnih avio-linija sa Crnom Gorom, imajući u vidu da je niskobužetna avio-kompanija Wizz Air obnovila let na relaciji Memingen -Podgorica, a od sjutra se otvara i linija Dortmund-Podgorica.

“Sastancima je prisustvovalo preko 50 turoperatora, predstavnika avio-industrije i medija među kojima su FTI Touristik, DER Touristik Deutschland, Holidaypirates, Holidaychek, OAMTC, Eberhardt Travel, Mondial, Reiseburo KUONI, Globetrotter Reiseburo, Ana Airlines i TUI Reisen”, precizirali su iz NTO-a.

Sastancima su prisustvovali i Alpina Reisen, Best-Reisen, Bigxtra Touristik Gmbh, Columbus Reisen, Costa Kreuzfahrten, Flughafen Zurich, Bauer Media group, Bussines Travel, Magazine Reiselust i Bruckmann Verlag.

Virtuelna AVIAREPS turistička berza bila je prilika i da predstavnici NTO održe online sastanak sa kolegama iz Turističke organizacije Njemačke /Deutsche Zentrale fur Tourismus/ na kojem su razmijenili mišljenja i iskustva dobre prakse u oblasti turizma s naglaskom na buduće planove djelovanja kao odgovor na krizu u turističkoj industriji koju je izazvala pandemija koronavirusa.

“U skladu sa aktuelnim trendovima i prilagođavajući se trenutnim okolnostima NTO je stavila fokus na digitalnu promociju kada je u pitanju tržište njemačkog govornog područja”, navodi se u saopštenju.

NTO će, u narednom periodu, predstaviti ponudu destinacije na online događaju za medije International Media Marketplace (IMM), virtuelnoj turističkoj berzi ITB NOW 2021, kao i na virtuelnom sajmu Ferien Messe.

“Takođe, u zavisnosti od situacije sa pandemijom Covid-19, planirano je učešće na sajmu CMT koji se održava u Štutgartu i na kojem je Crna Gora prethodne godine bila zemlja partner”, zaključuje se u saopštenju.

Najčitanije