fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromovisali poštansku marku 50 godina Praznika mimoze

Promovisali poštansku marku 50 godina Praznika mimoze

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Pošta Crne Gore publikovala je danas prigodnu poštansku marku pod nazivom 50 godina Praznika mimoze, u sklopu zvaničnog programa tog festivala u Herceg Novom.

PR menadžer Pošte Crne Gore, Vesna Goljević-Novović, rekla je da je Pošta prepoznala značaj i tradiciju festivala, pa je u njegovu čast publikovala poštansku marku.

“Marka je takođe doprinos Pošte razvoju turizma u Herceg Novom”, navela je Goljević-Novović u saopštenju.

Rukovodilac Službe za filateliju i međunarodnu saradnju u Pošti, Aleksandra Perović, kazala je da je marka štampana u tabaku od 20 maraka nominalne vrijednosti 50 centi.

Perović je navela da je na marki stilizovano prikazan cvijet mimoze uz dominantan prikaz broja godina jubileja u ispisu. Autor idejnog rješenja je Đorđe Radević.

“Kroz Program za izdavanje poštanskih maraka, Pošta Crne Gore svake godine bira oko 15 najznačajnijih tema iz oblasti umjetnosti, kulture, tradicije, sporta, turizma, biljnog i životinjskog svijeta. Prilikom izbora tema trudimo se da poštujemo regionalnu zastupljenost i da, na neki način, svaki grad, svaki kraj Crne Gore, bude zastupljen”, precizirala je Perović.

Direktor Regionalnog centra Herceg Novi, Zoran Kaluđerović, kazao je da za sve građane u Herceg Novom Praznik mimoze ima jednu posebnu draž, te da doprinosi turističkoj ponudi grada.

“Tradicija Praznika mimoze koje traje već 50 godina dala je veliki doprinos našem gradu i na najlepši način promovisala naše vrijednosti, ljepotu našega grada, gostoprimstvo i dobrotu naših ljudi”, rekao je Kaluđerović.

On je posebno ukazao na kapacitete Regionalnog centra Herceg Novi, na korektnu saradnju sa lokalnom samoupravom i opštinskim preduzećima.

Kaluđerović je najavio saradnju sa lokalnom turističkom organizacijom i posebno istakao spremnost i sposobnost Pošte Crne gore da odgovori zahtjevima savremenog korisnika.

Najčitanije