fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromet za devet mjeseci 34,1 milion EUR

Promet za devet mjeseci 34,1 milion EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupan promet na Montenegroberzi za prvih devet mjeseci iznosio je 34,1 milion EUR i bio je 60 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

„Prosječan dnevni promet za prvih devet mjeseci iznosio je 185,36 hiljada EUR”, navodi se u Biltenu Montenegroberze.

Najveći promet u dosadašnjem dijelu godine, u iznosu od 12,06 miliona, zabilježen je u martu.

„U proteklih 184 dana trgovanja sklopljeno je 1,26 hiljada transakcija, 11 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period”, navodi se u Biltenu.

U strukturi prometa za prvih devet mjeseci najveće učešće, od oko 59 odsto, ostvareno je sa običnim akcijama kompanija, a slijede državne i korporativne obveznice, oko 34 odsto.

U strukturi zaključenih poslova na berzi, oko 93 odsto odnosilo se na trgovinu običnim akcijama kompanija, dok su PIF-ovi u ukupnom broju poslova učestvovali sa oko četiri odsto.

Indeks MNSE10 porastao je za devet mjeseci 11,57 odsto i na kraju septembra imao je vrijednost od 795,3 poena. MONEX je zabilježio rast od 9,54 odsto na 11.314,4 boda.

Ukupna tržišna kapitalizacija akcija posljednjeg dana septembra iznosila je 3,2 milijarde EUR i bila je 3,11 odsto manja u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije