fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPromet vozila za četiri mjeseca četvrtinu manji

Promet vozila za četiri mjeseca četvrtinu manji

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kroz tunel Sozina je, za prva četiri mjeseca ove godine, prošlo 25 odsto manje vozila u odnosu na 2019. godinu, kazao je direktor sektora za promet i održavanje u preduzeću Monteput, Andrej Mihailović.

On je u Jutarnjem program TVCG kazao da je tokom praznika promet vozila kroz tunel Sozina bio pojačan u odnosu na prethodni period.

“U ponedjeljak je prošlo 9,26 hiljada vozila, što je za ovo doba godine zavidan promet. Prije toga prosječno smo imali oko 5,5 hiljada vozila, već ovih dana je oko šest hiljada”, precizirao je Mihailović, prenosi portal RTCG.

I ovog vikenda je važila zabrana međugradskog saobraćaja pa je, kako je dodao, bilo mnogo manje vozila nego radnim danima.

“Vikendom se ta brojka kreće negdje oko tri hiljade. Tako je bilo i ovog vikenda, malo preko tri hiljade, tako da zabrana saobraćaja vikendom mnogo utiče na promet vozila kroz Sozinu”, kazao je Mihailović i dodao da skoro duplo više bude vozila radnim danima u odnosu na vikend.

Prema njegovim riječima, prošlog mjeseca kroz Sozinu je prošlo 135 hiljada vozila, što je 25 odsto manje u odnosu na 2019. godinu

U Monteputu se nadaju da će lijepo vrijeme donijeti i bolji promet i da će se rezultati približiti onima iz 2019.

Najčitanije