fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProgramsko angažovanje za 560 nezaposlenih na šest mjeseci

Programsko angažovanje za 560 nezaposlenih na šest mjeseci

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zavod za zapošljavanje (ZZZ) realizovaće još dva programa u cilju povećanja zaposlenosti za još 560 nezaposlenih srednjoškolaca sa evidencije Zavoda, odlučio je Upravni odbor (UO) te institucije.

Zavod će realzovati programe Osposobljavanje za samostalan rad i Osposobljavanje za rad kod poslodavca.

Zavod će, kako je saopšteno na sjednici UO kojom je predsjedavala Hadži Vesna Vujošević, zaključiti ugovore sa 112 izabranih izvođača i započeti sprovođenje ta dva programa za 560 nezaposlenih.

Za finansiranje tih programa UO Zavoda odobrio je ukupno 1,38 miliona EUR, odnosno 688,63 hiljade EUR po programu.

Program Osposobljavanje za samostalan rad ima za cilj povećanje zapošljivosti i zaposlenosti 280 nezaposlenih trećeg i četvrtog nivoa obrazovanja, bez radnog iskustva u području rada stečene kvalifikacije nivoa obrazovanja.

„Drugi program, Osposobljavanje za rad kod poslodavca, doprinijeće povećanju zapošljivosti i zaposlenosti 280 nezaposlenih čija znanja, vještine i kompetencije nijesu dovoljne za obavljanje poslova određenih radnih mjesta“, objasnil su iz Zavoda.

Mjesečno učešće Zavoda u finansiranju tih programa osposobljavanja je 409,9 EUR po učesniku programa.

Programi će se realizovati u saradnji sa poslodavcima koji će sa nezaposlenima uključenim u program zaključiti ugovore o radu u najkraćem trajanju od šest mjeseci.

„Očekivanja su da će oba programa učesnicima omogućiti sticanje znanja, vještina i kompetencija potrebnih za samostalno obavljanje poslova u stečenom nivou obrazovanja, te da će poslodavci određeni broj angažovanih osoba zadržati i po isteku programa”, zaključuje se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije