fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProglašeni dobitnici nagrade Marko Polo

Proglašeni dobitnici nagrade Marko Polo

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Zlatna plaketa turističke nagrade Marko Polo dodijeljena je, odlukom međunarodnog žirija, turističkoj agenciji Funclub iz Poznanja iz Poljske, za kružnu turu pod nazivom Najbolje iz Poljske, Češke, Slovačke i Mađarske.

Iz Ministarstva održivog razvoja i turizma je saopšteno da je u, po prvi put ustanovljenoj kategoriji u kojoj se dodjeljuje počasno priznanje najboljem hotelskom smještaju sa specifičnim uslugama za kineske turiste, priznanje dodijeljeno hotelu Sheraton Grand iz Varšave.

“Član žirija na rotirajućoj osnovi, a za dodjelu ovogodišnje turističke nagrade, bio je i predstavnik Ministarstva održivog razvoja i turizma, uz kolege iz Hrvatske, Srbije, Poljske, Slovačke, Grčke i Turističkog koordinacionog centra Inicijative 17+1 za turizam, koji ima stalnog predstavnika u žiriju”, navodi se u saopštenju.

Nagrada za turizam Marko Polo uspostavljena je prošle godine.

Glavni cilj nagrade je odati priznanje organizatorima kružnih putovanja i drugih turističkih paket aranžmana, koji se temelje ne specifičnim atrakcijama regiona centralne i istočne Evrope, što ide u prilog formiranju bolje saradnje između evropskih i kineskih turističkih agencija koje se bave organizovanjem dolaska kineskih turista u te zemlje.

“U prvom izdanju u prošloj godini, dobitnici turističke nagrade Marko Polo su bili Fly Montenegro Travel iz Crne Gore koji je dobio zlatnu plaketu, CT Poland iz Poljska dobitnik srebrne plakete i Long Teng Hungary iz Mađarske, dobitnik bronzane”, dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su podsjetili da je Crnu Goru u prošloj godini posjetilo 74,83 hiljade kineskih turista, koji su ostvarili 97,73 hiljade noćenja.

Prema informacijama Turističkog koordinacionog centra (TCC), 17 država regiona centralne i istočne Evrope u prošloj godini je posjetilo 1,9 miliona kineskih gostiju, što je rast od 315 odsto u poređenju sa 2014.

Najčitanije

Mandić i Knežević na vojnoj vježbi u Srbiji

Podgorica, (MINA) - Predsjednik Skupštine Andrija Mandić i šef Demokratske narodne partije (DNP) Milan...