fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužili rok za dostavljanje predloga projekata za Program razvoja

Produžili rok za dostavljanje predloga projekata za Program razvoja

Cetinje, (MINA-BUSINESS) – Prijestonica Cetinje je, zbog velikog interesovanja, produžila do 10. juna rok za dostavljanje predloga projekata koji se mogu naći u Programu njenog razvoja za narednu godinu.

„U cilju pripreme nacrta Programa razvoja, najkasnije do 10. juna, potrebno je dostaviti predloge projekata koji se mogu naći u Programu za razvoj Prijestonice Cetinje za narednu godinu“, navodi se u saopštenju.

Predloge projekata je potrebno dostaviti na adresu Sekretarijata za investicije i održivi razvoj ili na e-mail: [email protected].

Zakonom o Prijestonici predviđeno je da se za potrebe njenog razvoja u budžetu obezbjeđuju sredstva od 0,6 odsto projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, kojim se mogu finansirati projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni, infrastrukturni, projekti na očuvanju kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, za valorizaciju turističkih potencijala, od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva i ostali od značaja za razvoj Prijestonice.

Zakonom o Prijestonici propisana je obaveza gradonačelnika da predlog godišnjeg Programa razvoja za narednu godinu, uz prethodno informisanje Skupštine Prijestonice, dostavi Senatu najkasnije do 1. oktobra.

Senat treba da usvoji godišnji Program razvoja Prijestonice najkasnije do 1. novembra.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije