fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužena posebna ponuda Erste gotovinskih kredita sa hipotekom

Produžena posebna ponuda Erste gotovinskih kredita sa hipotekom

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Erste banka je produžila trajanje posebne ponude gotovinskih kredita sa hipotekom u iznosu do 150 hiljada EUR na rok do 20 godina, uz niže kamatne stope, bez naknada za obradu i bez niza propratnih administrativnih troškova.

„U ponudi koja će važiti do 30. septembra ove godine, nominalna kamatna stopa se kreće u rasponu od 4,99 odsto do 5,79 odsto fiksno“, navodi se u saopštenju Erste banke.

Banka će, kako su kazali, umjesto korisnika kredita plaćati troškove procjene nekretnine, notarskih ovjera i taksi za upis hipoteke, pribavljanja lista nepokretnosti, mjenica i upita u kreditni registar Centralne banke (CBCG).

Gotovinski kredit uz hipoteku može se koristiti za različite namjene, uključujući i refinansiranje, a namijenjen je novim klijentima i postojećim kojima su potrebna dodatna sredstva.

„Ukoliko refinansiraju postojeće obaveze, korisnici kredita mogu podići dodatna sredstva u gotovini. Za kredit se mogu prijaviti rezidenti koji ostvaruju redovna mjesečna primanja“, dodaje se u saopštenju.

Svim novim klijentima, uz otvoren račun, Erste banka nudi besplatnu Erste Mastercard debitnu beskontaktnu karticu i oslobađa ih prve tri mjesečne naknade ukoliko do 30. decembra ove ugovore paket elektronskog i mobilnog bankarstva Erste NetBanking i mBanking.

„Uz Mastercard debitnu karticu klijenti mogu bez dodatnih troškova plaćati karticom na prodajnim mjestima i ostvariti popuste na više od 300 prodajnih mjesta širom Crne Gore, te bez provizije podizati gotovinu na bankomatima članica Erste Grupe i Steiermaerkische Sparkasse u zemljama regiona“, rekli su iz banke.

Na reprezentativnom primjeru kredita od 30 hiljada EUR, uz rok otplate od 180 mjeseci, klijenti će biti oslobođeni plaćanja naknada i taksi u ukupnom iznosu od 621,1 EUR.

Iz Erste banke su naveli i reprezentativni primjer ukupnog iznosa kredita i ukupnih troškova za gotovinski kredit sa hipotekom.

Za iznos kredita od 30 hiljada EUR uz rok otplate od 180 mjeseci, nominalna kamatna stopa iznosi 4,99 odsto, a efektivna 5,23 odsto na godišnjem nivou.

U obračun efektivne kamatne stope uključena je nominalna kamatna stopa, trošak polise osiguranja imovine za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 118 EUR i naknada za održavanje računa, za zaposlenog, za ukupan rok otplate kredita u iznosu od 178,2 EUR.

„Ukupan iznos koji potrošač plaća iznosi 42,97 hiljada EUR i predstavlja zbir glavnice kredita, ukupne kamate, troška polise osiguranja imovine i naknade za održavanje računa, dok je iznos mjesečnog anuiteta 237,08 EUR“, precizirali su iz Erste banke.

U cilju određivanja troška polise osiguranja imovine, korišćena je površina stambenog objekta od 45 metara kvadratnih, građevinske vrijednosti 600 EUR po kvadratu.

Iznos troška polise osiguranja imovine se plaća jednokratno, prije isplate kredita.

Kreditor može promijeniti naknadu za održavanje računa nakon prethodno objavljenih izmjena, u skladu za odredbama Zakona o platnom prometu. Svi ostali troškovi potrebni za odobrenje kredita, padaju na teret kreditora.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije