fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminule...

Produžen rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe

Nikšić, (MINA-BUSINESS) – Elektroprivreda (EPCG) je zbog velikog interesovanja produžila do 1. novembra rok za promjenu vlasništva na brojilima koja se vode na preminule osobe.

“EPCG obavještava korisnike brojila čije se vlasništvo vodi na preminule osobe, posebno pet hiljada korisnika koji su navedeni na spisku objavljenom na www.epcg.com i portalu elektronske uprave, da je zbog velikog interesovanja produžen rok za podnošenje zahtjeva sa 21. oktobra na 1. novembar“, navodi se u saopštenju.

Spiskovi koji su objavljeni formirani su na osnovu odbijene tužbe sa razlogom “umrlo lice”, odnosno EPCG je informisana od nadležnih insititucija da se određeni broj brojila i dalje vodi na preminule osobe, što nije u skladu sa zakonskim uslovima.

„To znači da se radi o potrošačima koji imaju dug po osnovu utrošene električne energije i koji su za neizmirivanje istog utuženi. Broj potrošača koji nijesu izvršili promjenu naziva kupca, a što je njihova zakonska obaveza bez obzira na redovnost plaćanja računa, je mnogo veći“, rekli su iz EPCG.

Iz kompanije su objasnili da je ta obaveza propisana članom 206 Zakona o enegetici i članom 23 Opštih uslova za snabdijevanje električnom energijom.

Imajući u vidu veliko interesovanje za podnošenje zahtjeva i trenutnu situaciju sa pandemijom, potrebnu dokumentaciju, skeniranu, moguće je, pored predaje na šalterima, poslati i na mejl adrese regionalnih centara.

To je moguće uraditi na mejl adrese [email protected] za Podgoricu, Cetinje, Danilovgrad i Tuzi, [email protected] za Ulcinj, Bar, Budva, Tivat, Kotor i Herceg Novi, [email protected] za Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane, Rožaje, Plav, Petnjicu, Andrijevicu i Gusinje i [email protected] za Nikšić, Šavnik, Žabljak i Pljevlja.

„Kada se na osnovu dostavljene dokumentacije pripremi novi ugovor o snabdijevanju, potrošači će biti pozvani da dođu i da ga potpišu“, objasnili su iz kompanije.

EPCG je upozorila korisnike električne energije da će, ukoliko ne podnesu zahtjev za promjenu imena-naziva kupca i ne zaključe ugovor o snabdijevanju u naznačenom roku, pristupiti isključenju mjernih mjesta.

Spisak navedenih kupaca objavljen je na internet stranici kompanije www.epcg.com, portalu elektronske uprave i oglasnim tablama lokalnih jedinca Snabdijevanja u gradovima gdje su registrovani vlasnici brojila.

Potrošači sve informacije mogu dobiti putem Call centra 19100, mejla [email protected], na zvaničnim profilima EPCG na Facebooku i Instagramu, kao i na šalterima kompanije.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije