fbpx
NaslovnicaMINA BusinessProdužen rok za prijavu na IPARD poziv

Produžen rok za prijavu na IPARD poziv

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je do 19. avgusta rok za prijavljivanje na aktuelni IPARD poziv za dodjelu bespovratne podrške primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Iz Ministarstva su podsjetili da je prethodni rok za dostavljanje aplikacija bio 19. maj, ali je produžen zbog epidemije koronavirusa, kako bi korisnici imali dovoljno vremena i prostora da kvalitetno spreme projekte i uspješno konkurišu.

„Uz punu realizaciju mjera podrške iz ovogodišnjeg Agrobudžeta, dodatni paket mjera za sektor poljoprivrede koji je danas počeo da se realizuje avansnom isplatom premija, kao i činjenicu da su stvoreni uslovi da se tokom trajanja epidemije poljoprivredna proizvodnja odvija nesmetano, produženje roka za IPARD podršku dodatni je podsticaj proizvođačima i nastavku dinamičnog razvoja domaće proizvodnje“, naveli su iz Ministarstva.

Oni su dodali da kroz IPARD poziv poljoprivrednici mogu da konkurišu sa projektima od deset hiljada do 500 hiljada EUR. Za investicije mogu ostvariti bespovratnu podršku od 60 do 70 odsto, odnosno do 350 hiljada EUR po projektu.

Poljoprivrednicima je kroz IPARD poziv na raspolaganju 12,3 miliona EUR iz EU fondova i nacionalnog budžeta.

„Pozivamo zainteresovane da, bez obzira na značajno produženje roka, rade predano da prikupe neophodnu dokumentaciju i što prije konkurišu na poziv, da bi prije bili ugovoreni i krenuli u realizaciju investicije“, rekli su iz Ministarstva.

Najčitanije