fbpx
NaslovnicaMINA BusinessTraže rješavanje problema nabavke sirovina

Traže rješavanje problema nabavke sirovina

Žabljak, (MINA-BUSINESS) – Predstavnici Klastera drvoprerade Žabljak tražili su od Vlade, nedležnih ministarstava i Uprave za šume, da hitno riješe problem nabavke sirovine iz državnih šuma za potrebe lokalnih drvoprerađivača u toj opštini.

„U posljednjih pet godina nijedan lokalni prerađivač nije mogao nabaviti sirovine kod Uprave za šume isključivo zbog odrednice koja je sadržana u javnom pozivu, a odnosi se na zaposlene radnike iz prethodne godine, što je ujedno i eliminatorni dio pri odlučivanju“, naveli su iz Klastera, pišu Vijesti.

Oni smatraju da se na taj način izopštavaju iz poslova drvoprerade preduzeća koja u prethodnoj godini nijesu ostvarila pravo na korišćenje šuma, bez obzira što su investirali i posjeduju pogone sa višim stepenom prerade kao i novootvorena preduzeća.

Uslovi, prema javnom pozivu, favorizuju korisnike šuma iz prethodne godine samo na osnovu broja zaposlenih. To znači da preduzeće koje nije ostvarilo pravo na korišćenje šuma u protekloj godini, a sammim tim nije zapošljavalo radnike, ne može ostvariti potrebni minimum za dobijanje sirovine iz državnih šuma.

Iz Klastera drvoprerade Žabljak su odgovorne u Vladi molili da omoguće prodaju sirovine lokalnim drvoprerađivačima u tom gradu, jer će u suprotnom, kako tvrde, deset lokalnih proizvođača obespraviti do te mjere da će morati u stečaj.

Najčitanije

Na Wall Streetu oprez

Njujork, (MINA-BUSINESS) - Na Wall Streetu su u srijedu berzanski indeksi ostali gotovo nepromijenjeni,...