fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKroz Sozinu tri puta manje vozila nego u sezoni

Kroz Sozinu tri puta manje vozila nego u sezoni

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kroz tunel Sozina saobraća se manjim intenzitetom u odnosu na praznike i ljetnju sezonu, pa tim pravcem dnevno prođe oko pet hiljada automobila, kazao je predstavnik preduzeća Monteput, Andrej Mihailović.

On je naveo da je to više nego tri puta manje vozila u odnosu na ljetnju turističku sezonu, prenosi portal Radio Televizije Crne Gore.

Mihailović je kazao da se kroz Sozinu saobraća mirnijim intenzitetom u odnosu na praznike i ljetnju sezonu, pa tim pravcem dnevno prođe oko pet hiljada automobila.

On je rekao da je tokom praznika bilo gužvi, ali da je sve proteklo bez ikakvih problema.

Kako je rekao Mihailović, vrijeme “zatišja”, kada nema velike frekvencije saobraćaja, koriste za redovne radove na održavanju.

“Ti radovi se izvode najčešće u ovom periodu, tamo negdje do proljeća i u noćnim satima”, kazao je Mihailović.

Kako je naveo, kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, zamijenjen je sistem koji dozvoljava prolazak kroz tunel Sozina, promijenjen je video nadzor, a kamere su mnogo kvalitetnije nego ranije.

“Od otvaranja tunela prošlo je 15 godina, to je bilo dosta zastarjelo, iako je to bilo najmodernije u tom trenutku. Trudimo se da bezbjednost bude na najvećem mogućem nivou”, rekao je Mihailović.

Najčitanije