fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKonatar amandmanima traži više novca za IT industriju

Konatar amandmanima traži više novca za IT industriju

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednik Građanskog pokreta URA i poslanik te partije u Skupštini, Miloš Konatar, tražiće amnadmanski povećanje iznosa za potprogram Inovacije i tehnološki razvoj, u okviru budžeta za narednu godinu.

On će, kako je saopšteno iz URA-e, povećanje tražiti sa 255,48 hiljada EUR, koliko je predviđeno, na 510,96 hiljada EUR.

“IT sektor kao najbrže rastuća industrija u Crnoj Gori, ali i kao industrija koja sve ukupno iznosi oko deset odsto crnogorskog izvoza, predstavlja veliki kapacitet za dalji razvoj države. Zato kao mjeru podsticaja daljem razvoju i mjeru podsticaja mladim ljudima da pokrenu sopstvene biznise i ostanu da stvaraju u našoj državi predlažemo ovaj amandman”, navodi se u obrazloženju amandamana.

Konatar smatra da opredijeljena suma, iako veća u odnosu na prethodnu godinu, nije dovoljna, jer ne pokriva pune kapacitete i mogućnosti.

“Kao mala zajednica moramo naučiti da diverzifikujemo naša ulaganja i prepoznamo IT sektor kao budućnost našeg daljeg razvoja. Povećanjem sredstava otvaramo vrata mnogima koji do sada nijesu bili u mogućnosti da predstave i aktivno razvijaju svoje ideje i povećavamo šansu za uspjeh novih generacija, koje će voditi ovu zemlju u prosperitetnu budućnost”, navodi se u obrazloženju.

Konatar amandmanima traži i sredstva u iznosu od 300 hiljada EUR za Osnovnu školu Lovćenski partizanski odred na Cetinju za izgradnju fiskulturne sale.

Iz URA-e su podsjetili da je ranije najavljeno da će Konatar amandmanski tražiti dodatnih 500 hiljada EUR i za fiskulturnu salu u Mrkojevićima u Baru.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije