fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKlikovac: Vlada bez plana vodi pogubnu politiku po građane

Klikovac: Vlada bez plana vodi pogubnu politiku po građane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Gotovo svi ekonomski indikatori ukazuju na stagnaciju ekonomije, nakon 200 dana rada Vlade, saopštio je član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Andrija Klikovac.

Prema njegovim riječima, za šest mjeseci u Crnoj Gori je broj nezaposlenih porastao preko deset hiljada, dok plan za rast zaposlenosti i ne postoji.

„Državni dug je sa 3,6 milijardi EUR porastao na 4,1 milijardu EUR, što je rast od gotovo 500 miliona EUR. Dug se ne koristi za razvojne projekte već isključivo za neracionalnu potrošnju“, rekao je Klikovac.

On je naveo primjer da bonus direktoru kompanije To Montenegro iznosi 30 hiljada EUR, dok piloti imaju najniže plate u regionu.

Klikovac je saopštio da cijene osnovnih životnih namirnica, kao što su ulje i brašno, kontinuirano rastu, a najavljeno je uvođenje i rast akciza na cigarete, slatkiše, alkoholna i gazirana pića.

On smatra da će siva ekonomija rasti, kao i cijene navedenih proizvoda koje će građani plaćati.

„Od decembra je došlo do rasta cijene goriva od 24 do 26 centi, što je rast od 25 odsto, pa će se možda i ispuniti projekcija premijera da ćemo stići Luksemburg, ali u cijeni goriva, ne u visini zarada i životnom standardu“, rekao je Klikovac.

Prema njegovim riječima, Crna Gora je u prvom kvartalu bila rekorder u ekonomskom padu u Evropi od 6,4 odsto, a mjere za oporavak privrede ne daju rezultate.

„Posljedice pogubne ekonomske politike su svakog dana sve veće, možda je i cilj spržena zemlja“, naveo je Klikovac.

On je dodao da se građani s pravom pitaju da li je ekonomski plan ustvari plan za stagnaciju i ekonomsku zavisnost Crne Gore.

„Zato će ova Vlada biti prošlost, koje se niko ne želi sjećati, a Crna Gora mora nastaviti putem razvoja i povećanja životnog standarda svih građana“, zaključio je Klikovac.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije