fbpx
NaslovnicaMINA BusinessIzazov za sve zemlje regiona četvrta industrijska revolucija

Izazov za sve zemlje regiona četvrta industrijska revolucija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Veliki izazov za države regiona u narednim godinama biće četvrta industrijska revolucija, zbog načina na koji će se proizvoditi, distribuirati i razmjenjivati vrijednosti, ali i zbog promjene odnosa između institucija i pojedinaca, ocijenjeno je na Kopaonik biznis forumu (KBF).

Predsjednik Saveza ekonomista Srbije i programskog odbora KBF, Aleksandar Vlahović, kazao je da će nastojati da sve više regionalizuju skup i da sve više prostora daju regionalnim zajedničkim temama.

“Forum je i ove godine upostavio platformu za dijalog različitih učesnika u društvenom i političkom životu”, naveo je Vlahović u saopštenju.

On je kazao da su na Forumu i ove godine bili prisutni privrednici, akademici, ljudi koji dolaze iz nauke, međunarodnih finansijskih organizacija, ali i oni koji kreiraju ekonomsku politiku.

“Smatramo da samo kroz argumentovanu raspravu možemo doći do kvalitetno održivih rješenja”, dodao je Vlahović.

Na forumu se ove godine polemisalo i o obrazovanju koje, prema riječima Vlahovića, mora da bude stub razvojne politike čitavog regiona, o vještačkoj inteligenciji, ali i o potrebi da se posebna pažnja posveti klimatskim promjenama.

“Činjenica je da je upravo to pitanje postalo naročito važno posljednjih nekoliko godina. Potrebno je da se jedan dio kapitalnih investicija usmjeri na ovu oblast jer to može blagotvorno uticati na povećanje ekonomskog rasta”, zaključio je Vlahović.

Ovogodišnji Kopaonik biznis forum imao je regionalni karakter, pa je specijalno organizovani panel okupio bivše lidere zemalja u regionu, među kojima je bio i nekadašnji crnogorski predsjednik Filip Vujanović.

KBF je okupio preko 1,3 hiljade učesnika, oko 200 panelista koji su učestvovali na čak 28 panela različitih i sveobuhvatnih tema.

Najčitanije

URA: Nova vlast nastavlja diskriminatorski odnos prema korisnicima srazmjernih penzija

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nova vlast nastavlja svoj diskriminatorski, ignorantski i nepravedni odnos prema korisnicima...