fbpx
NaslovnicaMINA BusinessGrupacija Savana Veselina Mijača novi vlasnik Dnevnih novina

Grupacija Savana Veselina Mijača novi vlasnik Dnevnih novina

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Grupacija Savana, koja je u vlasništvu biznismena Veselina Mijača, novi je vlasnik crnogorskog dnevnog lista Dnevne novine.

U ambicioznom biznis planu Mijač je predvidio da uz štampano izdanje, koje će biti redizajnirano, kadrovski i tehnički osvježeno, otvori portal i televiziju sa nacionalnom pokrivenošću, prenose Dnevne novine.

Platforma za uspostavljanje portala uskoro će biti završena, a ekipa stručnjaka koju je Mijač angažovao već intenzivno radi i na pripremi za otvaranje televizije.

Dnevne novine su osnovane 2011. godine, a od 2013. su u vlasništvu medijske grupacije Media Nea, čiji je vlasnik grčki biznismen Petros Statis.

Razgovori o preuzimanju, odnosno kupovini Dnevnih novina vode se nekoliko mjeseci, a konačan dogovor Statisa i Mijača postignut je u decembru prošle godine.

Mijač, koji decenijama živi u Švedskoj, investirao je preko grupacije Savana više od 50 miliona u posljednjih pet godina u Crnoj Gori i prepoznat je po brojnim filantropskim i humanitarnim aktivnostima kako u u Švedskoj, tako i u Crnoj Gori.

Crnogorska javnost je imala nedavno priliku da se upozna sa namjerom Mijača i grupacije Savana da preuzmu nacionalnu avio-kompaniju Montenegro Airlines (MA).

Mijač je pismo namjere dostavio novoj Vladi 26. decembra, a povodom njegove ponude sastao se i sa ministrom za kapitalne investicije Mladenom Bojanićem.

U vlasništvu Mijača su Hotel Ramada, Mall of Montenegro i zgrada Europointa u Podgorici.

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...