fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDugogodišnja podrška i saradnja carinskih organa Crne Gore i Francuske

Dugogodišnja podrška i saradnja carinskih organa Crne Gore i Francuske

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Regionalni pristup je ključ uspjeha, a kroz jačanje regionalnih obuka stvara se dobra praksa za unapređenje saradnje, poručeno je sa sastanka vršiteljke dužnosti direktorice Uprave prihoda i carina (UPIC) Milene Petričević sa carinskim atašeom pri Ambasadi Francuske u Beogradu, Cristophe Bergeonom.

Sastanku su prisustvovali i saradnici Petričević, pomoćnik carinskog atašea Gregori Buržua i saradnica carinskog atašea Francuske u Beogradu, Olga Marković.

Na sastanku je, kako je saopšteno iz Uprave, iskazano zadovoljstvo i zahvalnost na dugogodišnjoj podršci i saradnji carinskih organa Crne Gore i Francuske kroz značajan broj pruženih obuka carinskim službenicima i razmjenu informacija.

Iz Uprave su kazali da je posebno naglašen značaj kvalitetne podrške za perspektivu procesa evropskih integracija Crne Gore.

Bergeon je naglasio da Crna Gora ima prioritet u regionu.

On je ukazao da planiraju da jačaju regionalnu saradnju kroz razne modalitete i da namjerava, već na proljeće naredne godine, održavanje regionalnog seminara u Crnoj Gori gdje bi se akcenat stavio na metode pretresa vozila i brodova.

»Na sastanku je istaknuto da je regionalni pristup ključ uspjeha i da se kroz jačanje regionalnih obuka stvara dobra praksa za unapređenje saradnje«, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave su kazali da je jedna od takvih bila obuka carinskih službenika organizovana u Bjeljini u saradnji sa Programom EXBS (Export Control and Related Border Security).

Pomoćnik carinskog atašea je, kako se navodi, pohvalio ekspeditivnu obradu carinskih zahtjeva.

»Bergeon je zahvalio na toplom prijemu i iskazao saglasnost i zadovoljstvo po pitanju otvorenosti dalje saradnje. Naglasio je spremnost dalje pune podrške UPIC, posebno u procesu inteziviranja carinske saradnje, razmjene iskustava i administrativnih informacija«, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije