fbpx
NaslovnicaMINA BusinessDividendu dijelilo sedam preduzeća

Dividendu dijelilo sedam preduzeća

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Dividendu za prošlu godinu dijelilo je sedam kompanija, dok su za 2019. to učinile četiri, saopšteno je iz Montenegroberze.

Emitenti koji su u toku ove godine isplatili dividendu za prošlu su Jugopetrol, Elektroprivreda (EPCG), Crnogorski Telekom, Napredak, Marina Bar, Sveti Stefan hoteli i Zetatrans.

“Jugopetrol i Crnogorski Telekom imaju kontinuitet u isplati dividende dvije godine za redom, odnosno za prošlu i 2019. godinu”, navodi se u saopštenju.

Kompanije koje su za prošlu godinu isplatile dividendu, a to nijesu učinile za 2019, su EPCG, Napredak, Marina Bar, Sveti Stefan hoteli i Zetatrans.

“Na svim razvijenim tržištima kapitala, kompanije koje isplaćuju redovno dividendu privlače pažnju investitora. Ista situacija je i na Montenegroberzi, gdje su ovakve kompanije prepoznate kako od domaćih tako i stranih ulagača”, kazali su iz Montenegroberze.

Kompanije koje isplaćuju dividendu, pored toga što posluju sa profitom, taj profit u cjelosti ili djelimično isplaćuju svojim akcionarima.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije