fbpx
NaslovnicaGlavna vijestBez korekcija cijena u M:tel-u zbog ukidanja rominga

Bez korekcija cijena u M:tel-u zbog ukidanja rominga

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Kompanija M:tel neće korigovati cijene zbog ukidanja rominga, a povoljne cijene u nekim od zemalja potpisnica imali su još i godinama prije potpisivanja Sporazuma.

“Riječ je o Srbiji, Bosni i Hercegovini (BIH) i Kosovu. I sada su povoljnosti u ponudi za one koji putuju, a u cilju da, ukoliko u paketu nemaju dovoljnu količinu resursa za planirano putovanje, sebi obezbjede kupovinom m:roming tiketa neograničenu komunikaciju, odnosno internet, saobraćaj ka M:tel mobilnoj i fiksnoj mreži, kao i mobilnoj i fiksnoj mreži Telekoma Srbije, ako putuju u Srbiju”, kazali su predstavnici M:tel-a agenciji Mina-business.

Oni su objasnili da će od danas u zemljama regiona korisnici M:tel-a razgovarati i surfovati kao kod kuće.

“Svi koji putuju u Srbiju, BiH, Sjevernu Makedoniju, Albaniju i Kosovo moći će minute, SMS-ove i gigabajte iz svojih paketa da troše kao u Crnoj Gori, shodno Sporazumu o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana”, naveli su iz M:tel-a.

Dolazni pozivi će za korisnike M:tel-a koji se nađu unutar zone Zapadnog Balkana uvijek biti besplatni, dok će se za odlazne pozive trošiti minuti namijenjeni za pozive ka drugim mrežama.

“Isto važi i za gigabajte i SMS poruke iz paketa, koje će u zemljama regiona trošiti kao u Crnoj Gori. U slučaju da potroše minute, gigabajte i SMS-ove iz paketa, dalja potrošnja će se tarifirati shodno cjenovniku za dati paket kao kada razgovaraju, dopisuju se i surfuju kod kuće”, precizirali su iz M:tel-a.

Oni su, ocjenjujući odluku o ukidanju rominga između država Zapadnog Balkana, kazali da je još 2018. godine počela sa primjenom prva faza Sporazuma o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana.

“Potpisnice ovog sporazuma su pored Crne Gore, Srbija, BIH, Kosovo, Albanija i Sjeverna Makedonija. Ove države susjedi su jedna na drugu upućene i prirodno je najveći transfer ljudi i robe između ovih zemalja”, rekli su iz M:tel.a.

Stoga, kako su zaključili, korisnicima je potrebno da povoljnije komuniciraju, da ne brinu o troškovima dok su na putovanju, što sve na širem društvenom nivou pospješuje kako turističku privredu, tako i trgovinu i ekonomiju uopšte.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Omladinci ubjedljivi na Malti

Podgorica, (MINA) - Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore upisala je i drugi trijumf u...