fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAuto-put jedna od tema sastanka

Auto-put jedna od tema sastanka

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Nastavak gradnje auto-puta u Crnoj Gori i načini finansiranja preostalih dionica bile su teme godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), kojem je prisustvovao i ministar finansija, Aleksandar Damjanović.

On je na sastanku, koji se ove godine održava u Uzbekistanu, razgovarao sa direktorkom EBRD-a za Centralnu i Južnu Evropu, Charlotte Ruhe, o konkretnim projektima EBRD-a u Crnoj Gori, između ostalog, i o 200 miliona EUR opredijeljenih za oblast energetike, dinamici povlačenja tih sredstava, kao i pripremama za realizaciju projekata.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je akcenat bio i na ulaganjima i podršci projektima u oblastima željezničke infrastrukture i energetske efikasnosti, odnosno energetske rekonstrukcije u javnim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama, kao i na državnom univerzitetu.

„U otvorenom i partnerskom dijalogu, bilo je riječi i o ostalim konkretnim projektima kojih je više od 30 i čija je realizacija u toku“, navodi se u saopštenju.

Damjanović je na radnom ručku sa članicom Borda direktora EBRD-a i šeficom Konstituence, Rosmarie Schulp, razgovarao o globalnim finansijskim kretanjima.

Na radnom ručku, kojem su prisustvovali i predstavnici članica Konstituence, razgovarano je i o gledištima i stavovima Crne Gore, u svjetlu globalnih dešavanja i saradnje sa EBRD-om, kao i o prioritetima te saradnje.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da je biznis forum okupio više od dvije hiljade učesnika iz 73 zemlje, a nakon 12 godina, opet se održava u Aziji, ovog puta u Samarkandu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije