fbpx
NaslovnicaMINA BusinessAfera Možura mora biti rasvijetljena do kraja

Afera Možura mora biti rasvijetljena do kraja

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak najavila je da će podnijeti zahtjev za pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora o aferi Možura.

Ona je, na sastanku sa Metjuom Karuana Galicijom, sinom ubijene malteške novinarke Dafne Karuana Galicije, istakla da je rješavanje te afere bilo jedno od obećanja u predizbornoj kampanji vladajućih partija.

„Bošnjak je preuzela na sebe obavezu da u što kraćem roku podnese sa svojim kolegama zahtjev za pokretanje parlamentarne istrage i formiranje anketnog odbora po tom pitanju“, saopšteno je iz Skupštine.

Galicije je rekao da je spreman da sva svoja saznanja stavi na raspolaganje anketnom odboru i maksimalno pomogne u rasvjetljavanju tog slučaja.

On je, kako se navodi, izrazio žaljenje i sram što su visoki zvaničnici njegove države i sa njima povezane osobe učestvovali u korupcionaškoj mreži za pranje novca u kojoj su građani Crne Gore oštećeni u milionskim iznosima.

„Istraživanje koje je, nažalost, platila životom njegova majka, vodi i do Crne Gore i nekih visokih zvaničnika poraženog režima i sagovornici su se saglasili da pravda mora biti zadovoljena i da se taj slučaj mora rasvijetliti do kraja, ne samo radi žrtve koju je platila njegova porodica, već i građana Crne Gore koji imaju pravo na istinu i obeštećenje“, kaže se u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da obje strane moraju biti proaktivne i da se ne smije dozvoliti da taj slučaj ostane nerasvijetljen.

Bošnjak i Galicije su poručili da akteri tog korupcionaškog posla moraju biti privedeni pravdi.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije