fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrivatizacija Budvanske rivijere bila bi štetna za građane

Privatizacija Budvanske rivijere bila bi štetna za građane

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Plan Vlade Dritana Abazovića da proda akcije Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera, koje su u državnom vlasništvu, bi u slučaju realizacije bio štetan za građane i predstavljao bi nastavak loših privatizacija, ocijenjeno je iz Prave Crne Gore.

Predstavnik Prave, Ivica Vukčević, kazao je da je obrazloženje da bi privatnik bolje upravljao imovinom te hotelske grupe neosnovano, posebno kada se imaju u vidu brojne neuspješne i pljačkaške privatizacije hotela na primorju tokom vlasti Demokratske partije socijalista (DPS).

“Hoteli u okviru HG Budvanska rivijera se nalaze na najboljim lokacijama u Budvi i Petrovcu i zato su na meti brojnih kontroverznih biznismena, koji misle samo na svoj profit”, naveo je Vukčević u saopštenju.

Prema njegovim riječima, iskustvo sa dosadašnjim privatizacijama hotela u državnom vlasništvu je u mnogim slučajevima pokazalo da su nakon privatizacije nastali brojni problemi u poslovanju i za zaposlene koji su radili u tim hotelima, kao na primjer u slučaju Vektra Boke.

“HG Budvanska rivijera je jedno od rijetkih vrijednih turističkih preduzeća na našem primorju koje DPS nije uspio da proda tokom svojih pljačkaških privatizacija, iako je napravio određene korake u tom smjeru”, ocijenio je Vukčević.

DPS je, kako je dodao, tokom svoje vlasti izdvojio iz Budvanske rivijere najbolje hotele, kao što su Sveti Stefan, Kraljičina Plaža i Miločer, koje je dao pod zakup na 30 godina kompaniji Adriatic Properties, biznismena Petrosa Statisa.

“Rezultat tog poteza DPS-a je bilo zatvaranje pristupa plažama u blizini tih hotela svima osim gostima hotela, a potom i zatvaranje hotela Sveti Stefan i Miločer tokom posljednje dvije turističke sezone”, rekao je Vukčević.

Plan DPS-a je bio da, kako je dodao, preostale hotele u okviru HG Budvanska rivijera privatizuje.

“Vrijednost imovine HG Budvanska rivijera je tokom vlasti DPS-a namjerno umanjena, da bi povezani biznismeni mogli da je kupe po nižoj cijeni. Toj praksi se mora stati na kraj i sačuvati najvredniji državni resursi i za buduće generacije”, smatra Vukčević.

HG Budvanska rivijera je, kako je naveo, decenijama uspješno poslovala i zato nema osnova da zbog par neuspješnih sezona, izazvanih djelovanjem DPS-a tokom korona krize, budu prodati njeni hoteli.

“Država ima kadar koji može uspješno vratiti Budvansku rivijeru na stazu uspjeha”, zaključio je Vukčević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije