fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPritvor za Brkoviće i Popovića

Pritvor za Brkoviće i Popovića

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Sudija za istragu Višeg suda, Radomir Ivanović, odredio je pritvor do 30 dana Draganu Brkoviću, njegovim sinovima Borisu i Bojanu i izvršnom direktoru kompanije Vektra Miliću Popoviću, zbog sumnje da su prilikom privatizacije malverzacijama nanijeli štetu Hotelsko-turističkom preduzeću Boka.

Ivanović je uvažio predlog tužilaštva da se ovim osumnjičenima pritvor odredi zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

On je ranije saslušao trojicu Brkovića i Popovića, ali je odluku o pritvoru donio u utorak, nakon što je pregledao obimnu dokumentaciju koja mu je dostavljena u tom slučaju, piše Dan.

Brkovići i Popović se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.

“Odluka u ovom predmetu donijeta je nakon sveobuhvatne istrage i vještačenja, kojima je do stepena osnovane sumnje utvrđeno da je nastupila šteta za državni budžet”, kazao je nakon hapšenja Brkovića i Popovića izvor iz istrage, uz napomenu da spisak uhapšenih nije konačan.

Tužioci su ispitivali kako je Brković prije 14 godina kupio HTP Boka, ali i da li je, nakon što je njegova uprava dovela preduzeće do bankrota, sprovođenjem stečaja kroz reorganizaciju krčmio imovinu firme i iz nje pozajmicama izvlačio novac, dok bivši radnici još nijesu naplatili potraživanja.

Brković je osnovao kompaniju Vektra Montenergo, a privatizovao je nekoliko firmi – od HTP Boke, preko Rumijatransa i Moračatransa do Korporacije Jakić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije