fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPristiglo 25 prijava na konkurs Glavnog grada

Pristiglo 25 prijava na konkurs Glavnog grada

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Na konkurs Glavnog grada za podršku preduzetnicima u gradskim naseljima Stara Varoš i Drač pristiglo je, u propisanom roku, 25 prijava.

“Za ove namjene planirana su bespovratna sredstva u iznosu 50 hiljada EUR, od čega će se 40 hiljada EUR usmjeriti na direktnu podršku biznis idejama, dok će deset hiljada EUR biti utrošeno za brendiranje i turističku signalizaciju u ovim naseljima”, navodi se u saopštenju.

Konkursom je predviđeno da biznis ideja bude predstavljena kroz biznis plan, a maksimalni iznos odobrenih sredstava iznosiće deset hiljada EUR. Jedno lice je moglo da konkuriše sa najviše dva biznis plana od kojih će jedan biti podržan.

“Na ovaj način Glavni grad podstiče ekonomski razvoj i proizvodnju, posebno razvoj zanatske, ugostiteljske i trgovinske djelatnosti i razvoj turizma, kao i valorizaciju kulturnih potencijala, te afirmiše tradiciju i kulturne posebnosti ovog dijela Podgorice”, rekli su iz PG Biroa.

Glavni grad je prošle godine uspješno realizovao konkurs za podršku biznis idejama na području Stare varoši. Zahvaljujući tome, u ovom dijelu grada danas postoje nove suvenirnice, galerije i razni sadržaji koji su promijenili sliku ovog istorijskog jezgra Podgorice.

Odluku o raspodjeli sredstava za podršku biznis idejama na području gradskih naselja Stara varoš i Drač može se naći na linku https://podgorica.me/storage/21242/60d9c84f56c98_Odluka-o-raspodjeli-sredstava-za-podr%C5%A1ku-biznis-idejama-na-podru%C4%8Dju-gradskih-naselja-Stara-Varo%C5%A1-i-Dra%C4%8D.pdf

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Sagledaće načine nastavka akcije ograničavanja cijena

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada će, nakon dublje analize, sagledati moguće načine nastavka akcije Limitirane...