fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPripremiće javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za geološka istraživanja Miloševog...

Pripremiće javni oglas za dodjelu ugovora o koncesiji za geološka istraživanja Miloševog krša

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Vlada je usvojila informaciju o pripremi javnog oglasa za dostavljanje ponuda za dodjelu ugovora o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena lokaliteta Milošev krš u Prijestonici.

Iz Vlade je saopšteno da je na današnjoj sjednici usvojen Koncesioni akt, s Izvještajem sa javne rasprave.

Navodi se da je Vlada zadužila Ministarstvo kapitalnih investicija da sprovede neophodne aktivnosti za objavljivanje javnog oglasa i da imenuje tendersku komisiju koja će sprovesti postupak javnog nadmetanja za izbor najpovoljnije ponude za dodjelu Ugovora o koncesiji.

To je, kako je saopšteno, ugovor o koncesiji za detaljna geološka istraživanja i eksploataciju pojave nemetalične mineralne sirovine tehničko-građevinskog kamena na tom lokalitetu.

Vlada je donijela i Uredbu o izmjeni i dopuni Uredbe o bližim kriterijumima i metodologiji za određivanje tržišne vrijednosti nepokretnosti.

„Donošenju ove Uredbe pristupilo se zbog toga što je Ustavni sud Crne Gore donio odluku kojom se ukida Uredba o bližim kriterijumima i metodologiji za određivanje tržišne vrijednosti nepokretnost“, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da se uredbom definiše način utvrđivanja osnovice poreza na nepokretnosti za obveznike koji vode poslovne knjige i određuje da njena primjena počne od 15. februara, kako bi nadležni organi lokalne samouprave mogli da izvrše utvrđivanje poreza na nepokretnosti u zakonom definisanom roku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Cijene nafte pale nakon iranskih poruka

Njujork, London, (MINA-BUSINESS) - Cijene nafte pale su u petak na međunarodnim tržištima prema...