fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrijava Orlandiću zbog prenosa dobiti u državni budžet

Prijava Orlandiću zbog prenosa dobiti u državni budžet

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Odbor direktora Aerodroma Crne Gore podnio je Višem državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv bivšeg izvršnog direktora, Danila Orlandića i njegove pomoćnice za finansijske poslove, Vesne Ječmenice, zbog zloupotrebe položaja u privrednom poslovanju.

U prijavi je navedeno da su Orlandić i Ječmenica, mimo odluke Skupštine akcionara, prebacili 9,87 miliona po osnovu dobiti i time državi pribavili korist, pišu Vijesti.

Odbor direktora navodi da je Orlandić potpisao nalog za prenos novca, dok je Ječmenica taj nalog izvršila elektronskim plaćanjem.

”Iako je Vlada osnivač Aerodroma, njegova imovina je odvojena od imovine osnivača, pa se eventualna dobit može isplaćivati isključivo na osnovu odluke Skupštine akcinonara, koja odlučuje da li će biti uplaćena osnivaču ili će ostati preduzeću. Pritom je simptomatično da je novac prenijet usred predizborne kampanje prije parlametnarnih izbora 30. avgusta prošle godine i kada su jedan od koalicionih partnera na vlasti bile Socijaldemokrate, čiji je Orlandić funkcioner pa se može pretpostaviti u koje svrhe je taj novac korišćen”, navodi se u prijavi.

Odbor direktora traži i da se ispita da li je na tu dobit plaćen porez od devet odsto.

Povodom prijave Orlandić je Vijestima kazao da Odbor direktora nastavlja da bilježi rekorde vrijedne Ginisove knjige, koji su započeti davanjem dva otkaza sa mjesta izvršnog direktora u razmaku od osam mjeseci, a nastavlja podnošenjem krivične prijave i to tvrdnjom da uplata novca državnog preduzeća u budžet predstavlja krivično djelo.

”Koliko je besmislena prijava govori činjenica da su unjoj naveli da sam izvršio u korist budžeta države uplatu novca na ime ostavarene dobiti. Da nije smješno bilo bi žalosno, a ja ću sa zadovoljstvom odgovoriti Tužilaštvu na sve navode prijave koja je podnijeta”, kazao je Orlandić.

On je novom menadžemtu poručio da je krajnje vrijeme da se konačno počnu baviti svojim poslom i po prvi put postignu rezultat za koji će sami biti zaslužni, jer su se do sada hvalisali isključivo rezultatima prethodnog menadžmenta.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

djeca, potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Danas potpisivanje Deklaracije o djeci, mladima i klimatskim akcijama

Podgorica, (MINA) – Potpredsjednik Vlade Dragoslav Šćekić potpisaće danas Deklaraciju o djeci, mladima i...