fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrihvatili predlog da se obavi novo vještačenje

Prihvatili predlog da se obavi novo vještačenje

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Specijalno vijeće sutkinje Vesne Pean prihvatilo je predlog advokata odbrane bivšeg gradonačlnika Podgorice, Miomira Mugoše, da se obavi novo ekonomsko finansijsko vještačenje, koje će biti povjereno Institutu za vještačenje Univerziteta Crne Gore.

Paen je na suđenju Mugoši, koji se tereti da je zloupotrebom službenog položaja oštetio gradski budžet za nešto manje od sedam miliona EUR i toliku korist pribavio kompaniji Carine, najavila da će Viši sud naknadno napisati naredbu za vještačenje, pišu Vijesti.

Sud je prihvatio i predlog odbrane i kao dokaz proveo tri odluke nadležnog tužioca o odbacivanju tri krivične prijave Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) protiv Mugoše za isto krivično djelo za koje mu se i sada sudi i sa istim dokazima.

Advokat Mitar Mugoša kazao je da su tri puta podnošene krivične prijave protiv okrivljenog Miomira Mugoše i to od MANS-a, za isto krivično djelo i sa istim dokazima, i sva tri puta su odbačene.

„U obrazloženju odluka tužiaštvo je navelo da u radnjama Miomira Mugoše nema elemenata krivičnog djela. Zato je potpuno irelevantno koliko su vještaci procijenili vrijednost nekretnina, odnosno zemljišta. Mogli su da navedu i 100 milijardi EUR, jer nema krivičnog djela u njegovim radnjama“, rekao je Mitar Mugoša.

Sud je pročitao rješenje od 30. marta 2012. godine kojim se odbacuje krivična prijava MANS-a protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice, u kojoj piše da nema bića krivičnog djela za koje se tereti po službenoj dužnosti.

Najčitanije