fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryPretovaraju i generalne terete

Pretovaraju i generalne terete

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Luka Bar odnedavno potpuno regularno i bez smetnji pretovara generalne terete, uključujući i kontejnere, što je do skoro bilo ekskluzivno pravo konkurentske firme Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija Global Ports Holding.

Izvršni direktor većinske državne Luke Bar, Vladan Vučelić, potvrdio je tu informaciju Vijestima, i kazao da očekuje da će polugodišnji izvještaj o poslovanju ove barske kompanije u ovoj godini biti pozitivan.

“Informacija je tačna. U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i nedavno potpisanim aneksom ugovora o korišćenju morskog dobra, Luka Bar obavlja pretovar svih vrsta tereta, bez ikakvih formalnih ili faktičkih prepreka”, naveo je Vučelić.

On je rekao da će usvajanje izvještaja o poslovanju Luke Bar za šest mjeseci biti jedna od tačaka dnevnog reda sjednice Odbora direktora koja će biti održana krajem ovom mjeseca.

“Podaci iz preliminarnog izvještaja govore u prilog činjenici da će se Luka Bar moći pohvaliti pozitivnim poslovanjem u navedenom periodu”, kazao je Vučelić.

Tokom 2017. Luka Bar je poslovnu godinu, prema konsolidovanom bilansu, završila sa dobitkom od 539,4 hiljade EUR, dok je u prošloj godini nakon reprocjene imovine i spornih potraživanja, izgubila čak 20,29 miliona EUR.

Posljednji tender za privatizaciju Luke Bar poništen je krajem aprila 2017. godine.

Najčitanije