fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPrepoznate nove mogućnosti za saradnju u oblasti energetike

Prepoznate nove mogućnosti za saradnju u oblasti energetike

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora i Srbija su susjedi koji u oblasti energetike ne mogu jedan bez drugog, kazala je ministarka rudarstva i energetike Srbije, Zorana Mihajlović i dodala da vjeruje da će naredne godine postojati konkretni projekti na kojima će se zajednički raditi.

Iz Ministarstva kapitalnih investicija saopšteno je da se resorni ministar Mladen Bojanić sastao danas u Beogradu sa Mihajlović sa kojom je razgovarao o saradnji dva ministarstva i potencijalnim zajedničkim projektima u oblasti energetike.

Bojanić je kazao da su u kriznim vremenima za energetski sektor prepoznali nove mogućnosti za saradnju.

On je naveo da je najvažnija tema danas bila projekat gasovoda, koji je važan za što bezbolniju energetsku tranziciju Crne Gore.

Bojanić je dodao da je na sastanku dogovorena dinamika koju će dva ministarstva pratiti u saradnji i da nema dilemu da će iz toga proisteći rezultati za privredu i građane.

Mihajlović je kazala da su dva ministarstva u stalnoj komunikaciji i da vjeruje da iz te saradnje mogu da proisteknu i zajednički projekti.

“Srbija i Crna Gora su susjedi koji u oblasti energetike ne mogu jedan bez drugog i vjerujem da ćemo iduće godine imati i konkretne projekte na kojima ćemo zajedno raditi”, navela je Mihajlović.

Prema njenim riječima, cilj Srbije je da se povezuje sa svim zemljama u regionu, i u prenosnoj mreži i gasovodima.

„Danas smo razgovarali o projektu gasne interkonekcije sa Crnom Gorom, kao i o zaključivanju određenih protokola o saradnji”, rekla je Mihajlović.

Ona je istakla da je ovo treći sastanak sa Bojanićem i zahvalila na dobroj saradnji dva ministarstva u okviru Energetske zajednice.

Najčitanije

Perović puštena da se brani sa slobode

Podgorica, (MINA) - Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelena Perović puštena je da...