fbpx
NaslovnicaMINA BusinessPreko 100 vlasnika obveznica u Hipotekarnoj banci isplaćeno u iznosu od deset...

Preko 100 vlasnika obveznica u Hipotekarnoj banci isplaćeno u iznosu od deset miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Hipotekarna banka isplatila je danas po dospijeću deset miliona EUR vrijedne subordinisane obveznice prve serije.

Iz Hipotekarne banke saopštili su da su investitori, koji su prije sedam godina ukazali povjerenje toj banci, danas kroz isplatu novca dobili potvrdu o isplativosti njihovog ulaganja.

“Naime, Hipotekarna banka je isplatila danas po dospijeću deset miliona EUR vrijedne subordinisane obveznice prve serije”, navodi se u saopštenju.

Iz Hipotekarne banke kazali su da su te obveznice emitovane 2014. i da su nakon sedam godina od datuma emisije, u skladu sa Prospektom, vlasnici obveznica dobili novac.

Prema njihovim riječima, na taj način su investitori, više od 100 vlasnika obveznica, zaokružili uspješnu investicionu priču.

“Jedan od ciljeva koji je postavljen kroz emisiju prve serije obveznica bio je i razvoj tržišta kapitala, a ostvareni promet od preko sedam miliona EUR na sekundarnom tržištu u periodu od sedam godina, predstavlja najbolju moguću potvrdu da smo u tome uspjeli”, kaže se u saopštenju.

Iz Hipotekarne banke poručili su da će kreiranje novih finansijskih instrumenata i razvoj novih proizvoda biti u fokusu interesovanja banke i u narednom periodu.

“Želimo da zahvalimo svim investitorima, vlasnicima obveznica, koji su imali povjerenje u našu banku i koje smo još jednom opravdali, potvrdili i učvrstili”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

SNP

Kaluđerović: Bez odlaganja uvesti Amber Alert sistem

Podgorica, (MINA) - Poslanica Socijalističke narodne partije (SNP) Slađana Kaluđerović pozvala je Vladu i...